Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Meditatie begeleiden met klankschalen

 

 

Stel je voor:

- je hebt ergens een hoop geld tegenaan gegooid.

- je bent omgeven door techniek - niet jouw ding. 

- je bent nerveus.

- tegelijkertijd is het ook de bedoeling anderen ontspanning te brengen.

 

Nou, dat was ongeveer mijn plaatje. In de studio op het punt om een gesproken meditatie, begeleid met klankschalen op te nemen. Een video voor YouTube...

 

Natuurlijk hoop ik dat je iets hebt aan deze opname. Voor je eigen rust. Of als voorbeeld ter inspiratie om je eigen meditaties met klankschalen te geven.

 

Ik beken dat ik door mijn enthousiasme met te weinig voorbereiding de studio in ben gestapt. Mijn ervaring is dat er nog zeker verbeterpunten zijn voor deze klankschaalmeditatie.

 

Daarom deel ik deze klankschaalmeditatie met je, inclusief deze aandachtspunten. Zodat jij die vergissingen niet meer hoeft te maken. ;-)

 

- Zorg ervoor dat je de klankschalen zachtjes aanslaat. Als het geluid van je stem niet duidelijk luider is dan het klankschaalgeluid, moet de luisteraar steeds moeite doen om te kiezen of hij wil luisteren naar je stem of het klankschaalgeluid.

 

- Gebruik om dezelfde reden niet teveel (melodieuze) klanken bij je woorden. Je geeft de luisteraar dan "keuzestress": luisteren naar de (melodie van de) klankschalen of jouw woorden.

 

- Let erop dat je de klankschalen alleen aanslaat tussen twee zinnen in. Na afloop van een zin. Dit klinkt en voelt het meest logisch. Het is dan alsof je je woorden letterlijk en figuurlijk slagkracht meegeeft. Alsof je jouw woorden benadrukt en ze er bij de luisteraar voorzichtig "inslaat". Zodat hij ze beter opslaat.

 

- Soms is de verleiding groot om tijdens een zin een klankschaal aan te slaan. Vooral als de klankschaal bijna stilvalt tijdens een gesproken zin. Toch is het beter om te wachten en de klankschaal pas aan te slaan na afloop van een zin. Anders breek je als het ware je zin en daarmee de aandacht van je luisteraar voor je woorden, met een slag doormidden.

 

- Houd er rekening mee jezelf tussen je zinnen in, te beperken tot bij voorkeur twee verschillende klanken. Die je elk 1x aanslaat. Steeds in dezelfde volgorde. Van hoog naar laag. Daarmee laat je de woorden bij iemand als het ware landen, "indalen". Herhaling van dit patroon leidt tot voorspelbaarheid. En daardoor vertrouwdheid en veiligheid. Het werkt ontspannend en hypnotiserend.

 

- Rust en levendigheid lijken haaks op elkaar te staan. Toch kun je beter kiezen voor een levendige dan een vlakke stem in een meditatie.

 

En tot slot, zeker was het resultaat van de opname beter geweest als ik mezelf goed had voorbereid. Maar dan had je waarschijnlijk niet zulke duidelijke verbeterpunten van mij ontvangen ;-)

Dus geef ik mezelf en jou opnieuw mee: Kies niet altijd voor het pad van perfectie. Volg vooral het pad van plezier.

Het gaat niet altijd om de waarde die je deelt. De waarde is dát je deelt.

Dat brengt je uiteindelijk het meeste plezier! ;-)

 

 

Ook interessant voor je:

1. Interview met yogadocente Renate Tijssen.

2. Review met Hans de Back

3. Kleine klankschaaltjes optimaal aanslaan

 

Terug naar alle artikelen

 

Reactie plaatsen

Reacties

wil den hartog
5 jaar geleden

hallo Iwan mijn vraag is is tempratuur belangrijk bij het bespelen van klankschalen gr Wil