Klankschaalkloppers

Kies de beste klopper voor jouw klankschaal.

Je wilt graag de mooiste klank uit je klankschaal halen. Neem daarom nooit genoegen met de eerste de beste klopper, wanneer je een klankschaal aanschaft. Want de klopper die je gebruikt, bepaalt voor een belangrijk deel de klank. De hardheid van het materiaal en het gewicht van de klopper hebben grote invloed op het klankvolume, warmte, helderheid van de klank en de kracht van de voelbare klanktrilling die je uit je klankschaal haalt. Helend Contact Klankschaal Expertise Centrum heeft altijd een grote collectie verschillende kloppers op voorraad. In verschillende maten. Zodat je altijd de klopper kunt kiezen die het beste bij jouw klankschaal past!

Beluister het effect op de klank van verschillende kloppers

 

Vilten kloppers

Een klopper van stevig vilt is het meest geschikt voor allround gebruik. Ze halen het hele klankspectrum en de voelbare trilling goed uit de klankschaal. Met een vilten klopper haal je de warme toon uit je klankschaal.

Met een grote zware klopper van vilt, haal je het beste de lage klanken uit je klankschaal. Daarbij geldt: hoe groter de klankschaal, hoe groter de klopper die je nodig hebt. Want hoe hoe groter de klankschaal. Hoe meer massa je in trilling moet brengen. Dus hoe meer gewicht je klopper nodig heeft.

Aanstrijkstokken

Deze zijn bedoeld om mee langs de rand van een klankschaal te strijken. Je krijgt daarmee het magisch "zingende" geluid. Het is vergelijkbaar met het effect, wanneer je met een natte vinger over de rand van een wijnglas rondjes wrijft.

Speciale kloppers

Dit zijn speciale handgemaakte kloppers. Met een zorgvuldig opgebouwde kop met een harde kern en naar de buitenkant toe steeds zachter. Met deze klopper haal je de meest heldere klanken uit je kleine klankschaaltjes, zonder schelheid. Ze zijn geweldig om te gebruiken voor een klankschaalconcert. Voor als je bepaalde tonen een extra accent wilt geven of betoverende klanken wilt!

 

Prijzen

De prijzen van de kloppers variëren van 5 tot 35 euro.