Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Glissando Klanken

 

Verrassing. Dit keer een iets andere indeling van mijn artikel; anders dan je misschien van mij gewend bent. Heb je geen zin om dit artikel helemaal te lezen. Dan kun je doorscrollen.

 

Kan gewoon stiekem. ;-)

 

Onderaan vind je de klankschaalvideo.

------------------------------------------------------------------------

 

Van advocaat naar glissando

 

“Tjee, jij verdient als een advocaat!”

 

Dat zei mijn schoonbroer laatst tegen mij. Best leuk om te horen natuurlijk. En hij heeft wel een beetje gelijk. Op het eerste oog.

 

Mijn omzet per uur is soms 750 euro. Dan voel ik me een top-advocaat. Maar meestal verdien ik minder. 70 euro onder nul kan ook. Gevalletje van annulering. Dan zit ik beneden het niveau van vakkenvuller.

 

Ik heb niets tegen vakkenvullers. Maar zou jij je stuk willen werken voor 8,50 euro per uur? Precies, dat bedoel ik. Het is een inkomen waarbij je angstvallig hoopt dat je wasmachine nooit stuk gaat. Dat wens ik niemand toe.

 

Ik ben dus blij dat ik mijn eigen inkomsten kan creëren.

 

Natuurlijk is het leuk om te verdienen als een topadvocaat. Er is niets verhevens aan armoedig leven. Tenzij het je grootste droom is.

 

Ik stel me het leven van een jurist voor als een flitsend duur wereldje. Achteloos kiezen voor de duurste MacBook Pro. Of rondrijden in een auto waar veel anderen een hypotheek voor moeten nemen.

 

Maar eerlijk gezegd, ik zou geen advocaat willen zijn. Om het maar zo te zeggen: Altijd strak in pak. Da’s nie mijn pakkie an. Chique kleding. Daar voel ik me te simpel voor.

 

En als advocaat heb je een zwaar serieus beroep. Vechtscheidingen. Moordzaken. Ik denk niet dat er in de rechtszaal veel gelachen wordt. Daar valt weinig aan te veranderen.

Rechtszaken zijn niet relaxed. Het is alleen het resultaat dat telt. Want voor het verliezen van een zaak heb je geen pleidooi nodig.

 

Kijk, en daarom vind ik mijn werk geweldig. Ik kan het zo serieus of speels maken als ik wil.

 

Speels als ik een kinderklankschaalfeestje verzorg. Met klankschalen waar kinderen zelf op mogen spelen. Dan gaat het niet om resultaten behalen. Spelen met klankschalen op zich is al een feestje.

 

Maar je kunt het werken met klankschalen ook serieuzer maken. Gericht op resultaat. Bijvoorbeeld als je iemand een klankschaalbehandeling geeft en rugpijn wilt oplossen. Of op langere termijn goede resultaten wilt behalen bij MS-patiënten.

 

Het kan trouwens nog serieuzer. Bijvoorbeeld als je net als ik zoveel mogelijk mensen het plezier van klankschalen wilt meegeven. ;-P

 

Bijna iedereen kan voor zichzelf wel een passende werkvorm met klankschalen vinden. Dat is het mooie. Werk moet leuk zijn. En werk kàn leuk zijn. Als je geluk hebt.

Maar werken met klankschalen is leuk. En het is niet moeilijk om er geld mee te verdienen.

 

Als je dat wilt, zijn er 3 dingen nodig:

1. Zorg dat je plezier hebt in het werken met klankschalen.

2. Word goed (en het liefst uitstekend) in het werken met klankschalen.

3. Zorg voor een strategie om je (bedrijf en) inkomsten te laten groeien.

 

Goed worden in het werken met klankschalen. Dat is belangrijk. Zorg dat je een level bereikt dat 80% van de mensen nooit zal bereiken.

Klankschaalfilmpjes die je op YouTube ziet zijn vaak gewoon bagger. Geldt trouwens ook voor mijn eigen videootjes. :- P

Soms een onscherp beeld. En vaak een slechte geluidsopname. Maar ik bedoel de zorgvuldigheid en precisie van werken met klankschalen, hè.

 

Natuurlijk kan iedereen met een slagstok tegen een klankschaal slaan. Van honkballer tot klankmasseur. Maar een honkballer slaat zijn eigen slag. Met zijn eigen slagstok. Die knuppelt graag een klinkende home-run.

 

Dat is een heel verschil met een meester klankmasseur die met de juiste timing, snelheid en slagkracht klankschalen aanslaat, raakt op de juiste plek, onder de juiste slaghoek in combinatie met versterkende klanken. Om optimale ontspanning te creëren.

 

Ik kan je met de drie punten helpen. Ik vind dat zelfs leuk. Maar ik beperk me vooral tot de eerste twee punten: meer plezier en meer precisie verschaffen in het werken met klankschalen. Want mijn ervaring is zelfs dan al, dat ik nooit zonder werk zit.

 

Vind jij het ook leuk om met klankschalen te werken? Overweeg eens om er “serieus werk” van te maken. Bijvoorbeeld door bij mij de opleiding Deep Sound Massage te doen. ;-)

 

Maar dat hoeft natuurlijk niet. Klankschalen zijn er ook just for the fun.

Ben jij een fan van fun? Bekijk dan even mijn videootje hieronder.

 

Veel plezier ermee!

Iwan

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Oomke Bouman
5 jaar geleden

Iwan, dank voor je uitleg. Tot snel. Gr Oomke