Gratis Mini Videotraining

Deep Self Sound Massage

✅ Verlos jezelf van stress.

 Leuk en makkelijk om te doen.

✅ Boost je gezondheid.


Healing, Klank en Geometrie

 

Voor dit artikel heb ik me laten inspireren door een lezer van mijn artikelen. Zij kwam met de vraag: Wanneer werk je met klankschalen op het lichaam? En wanneer is het beter om met klankschalen vlak boven het lichaam te werken?

Er zijn diverse afwegingen te maken om wel of niet met klankschalen op het lichaam te werken. In dit artikel wil ik je enkele van deze overwegingen geven, binnen het kader van een klankschaalbehandeling gericht op het verlichten of verhelpen van klachten (klankschaalhealing).

 

Klank heeft veel aspecten. Ik wil hier nu 2 eigenschappen noemen die belangrijk kunnen zijn met het oog op klankschaalhealing:

 

- Trilling

- Vormscheppend vermogen

 

Wanneer werken met klankschalen op het lichaam?

Wil je een afweging kunnen maken of je met klankschalen op het lichaam wilt werken, dan kun je deze richtlijn aanhouden: je plaatst klankschalen op het lichaam als je logischerwijs kunt beredeneren dat de fysieke trilling zal bijdragen aan het verlichten of verhelpen van een fysieke klacht.

 

Stel dat iemand last heeft van spanningsknopen in het lichaam, dan zal de fysieke trilling zeker helpen de spanning losser te maken of te laten verdwijnen. Hoe moeilijk is het voor je om je gezicht strak in een plooi te houden als je op een trampoline staat te springen? Je gezichtsspieren en wellicht je lachspieren worden lekker losgemaakt. Klanktrilling heeft een vergelijkbare werking op spieren die vastzitten door spanning.

Of een ander voorbeeld: iemand heeft last van bronchitis en vastzittend slijm. Wanneer je een klankschaal op de borstkas plaatst en aanslaat, kunnen de klanktrillingen helpen het slijm los te maken.

 

Het werken met klankschalen op het lichaam is dan een factor die de uitwerking van de behandeling versterkt.

 

Als je niet kunt beredeneren wat een direct en logisch effect van klanktrillingen op een klacht zou zijn (bijvoorbeeld een ontsteking of een verstoorde schildklierwerking/ hormoonspiegel) of als het een dieper gelegen orgaan betreft, dan zou ik het verkiezen om niet met klankschalen op het lichaam te werken. Maar juist in de aura.

 

Klank, geometrie en gezondheid.

Nu zal ik je proberen uit te leggen waarom. Een minder zichtbaar aspect, is dat klank het vermogen heeft om vorm te scheppen. Stel dat je een klankschaal vult met water en je slaat vervolgens de klankschaal aan met een vilten klopper. Je zult dan zien dat het wateroppervlak in trilling komt. En als je goed kijkt zie je zelfs geometrie in de trilling van het water.

Trilling schept vorm. Niet zomaar vorm. Maar complexe geometrische patronen. Ik zou zeggen "Goddelijke Geometrie". Als je hier meer uitleg over zou willen, dan kun je een kijkje nemen op waterklankbeelden.nl

 

Op dezelfde manier is klanktrilling in staat deze geometrie in het lichaam te scheppen tot op celniveau. Omdat lichaamscellen voor een groot deel uit water bestaan.

 

Wij mensen vinden geometrie (symmetrie) van nature aantrekkelijk. Een scheve mond of een scheef gezicht wordt doorgaans minder mooi gevonden. Onbewust staat symmetrie voor gezondheid. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de woekering van een kankergezwel, dan is alle symmetrie verdwenen.

 

Geometrie is dus een soort drager, een blauwdruk voor gezondheid. Ofwel als je in staat bent met klank in lichaamscellen geometrische patronen te scheppen, dan geef je deze cellen een perfecte blauwdruk voor gezondheid. Je maakt cellen als het ware wakker en activeert het gezonde celgeheugen.

 

Om het bovenstaande een beetje te illustreren geef ik je het onderstaande voorbeeld.

Stel je bent ondernemer (werkende lichaamscel). Je maakt continu overuren. Maar klanten heb je nauwelijks. Sterker nog je kunt niet meer van je inkomen rondkomen. Deze situatie duurt al maanden en je ziet het niet meer zitten (disbalans). Maar dan kom je een andere ondernemer tegen. Hij is enthousiast en bevlogen bezig. Hij haalt per jaar met gemak 1000 klanten binnen en maakt een omzet van 1 miljoen euro. Deze ondernemer vertelt jou (klank) enthousiast over zijn bedrijf en geeft je bovendien een plan van aanpak (geometrie) hoe je op dezelfde manier jouw onderneming succesvol kunt maken. Zou het je inspireren? Waarschijnlijk wel. Het brengt je in een andere stemming. Je onderneemt actie waardoor ook jij een financieel gezonde ondernemer wordt (gezondheid).

 

Terug naar het behandelen van een fysieke klacht met klank. Als klanktrilling logischerwijs niet direct bijdraagt aan het verlichten van de klacht, dan is het beter om je te focussen op het overdragen van de informatie voor een perfecte gezondheid, door middel van de geometrie die klank kan scheppen. Wellicht verrast het je als ik je aanraad daarom bij voorkeur juist NIET de klankschalen op het lichaam te plaatsen.

Het lijkt immers logisch dat je de klankschalen zoveel mogelijk in direct contact met het lichaam brengt, als je met klank geometrie in lichaamscellen wilt scheppen. Maar in plaats daarvan raad ik je aan met je klankschaal nabij het fysieke lichaam te werken. Daar waar de fysieke klacht is gelokaliseerd.

 

Ik zal je mijn visie hierop geven.

 

Werken met klank in de aura bij een fysieke klacht.

Eerst moet ik het begrip aura kort toelichten. Mensen die gevoelig zijn, zijn in staat om een aura waar te nemen. De aura is ons persoonlijke energieveld. Het weerspiegelt alle aspecten van wie we zijn. Het bevat als het ware alle informatie over ons. De aura staat heel direct in wisselwerking met het fysieke lichaam. Dat betekent ook dat informatie die de aura ontvangt heel direct aan ons (lichaam) wordt doorgegeven. Zonder verstoring. Zonder ruis. Al hoeven we ons daar niet altijd bewust van te zijn.

 

Ik geloof dat het werken met klankschalen op het lichaam, remmend werkt op het met klank scheppen van geometrie in lichaamscellen. Omdat het makkelijker is voor klank om geometrie te scheppen in een lichte fijnstoffelijke materie (aura), dan in een zware grofstoffelijke materie (water, lichaamscellen). Ik zal dat uitleggen.

 

Stel dat je op een tafel een verzameling pingpongballen (lichte fijnstoffelijke materie) hebt liggen. En je blaast van dichtbij eens flink richting de tafeltennisballen. Zal dan het patroon veranderen waarin de pingpongballen lagen? Je weet het antwoord wel.

Stel nu dat op diezelfde tafel geen pingpongballen, maar voetballen (zware grofstoffelijke materie) liggen. Je blaast er opnieuw tegenaan. Zal dan het patroon veranderen waarin de voetballen lagen? Waarschijnlijk niet. Of in elk geval moeizamer.

 

Je kunt ervan uitgaan dat klanktrilling wordt geremd, als het zich een weg moet banen door grofstoffelijke materie. Al is deze remming misschien klein. Je kunt die afzwakking van de klank ook waarnemen. Indien je zelf al veel met klankschalen werkt, zul je kunnen merken dat een klankschaal die op de juiste manier wordt vastgehouden en tot klinken wordt gebracht in iemands aura, vaak langer en helderder doorklinkt, dan een klankschaal die op het lichaam wordt geplaatst. Ofwel, de informatie van de klank wordt directer en zuiverder overgedragen op iemand. Daarom heeft het dan mijn voorkeur om met klankschalen in de aura te werken. Het uitgangspunt is dan niet om gezonde geometrie in lichaamscellen te scheppen, maar dat je de aura gebruikt om de informatie van de klank zo zuiver mogelijk, onvervormd op het lichaam over te dragen.

 

Als de aura sterk en gezond is, zal het fysieke lichaam ook sterk en gezond zijn. Elke disbalans die je in de aura oplost, zal doorwerken in het fysieke lichaam. Maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen abstract klinkt om fysieke klachten te behandelen vanuit de aura.

 

Het is dan goed om te beseffen dat verschillende manieren van werken soms een oplossing bieden voor hetzelfde probleem.

 

Stel je bent thuis. Je bent dun gekleed. En je hebt het koud. Je kunt het probleem dan oplossen door een dikke trui aan te doen. Je lost het op door je aandacht op het fysieke te richten.

Maar in dezelfde situatie zou je ook ervoor kunnen kiezen om de verwarming wat hoger te zetten. Of door dicht bij de brandende openhaard te gaan zitten. Je pakt het probleem dan energetisch aan.

 

Zo zie je, er zijn verschillende invalshoeken. Ik zal nooit tegen je zeggen: dit is de manier waarop je met klank moet werken. Er bestaat niet één beste manier om met klankschalen te werken. Of toch wel: als je goede resultaten wilt boeken, onderzoek dan wat wel en niet werkt. En kies vooral een manier van werken die bij jou past! :-)

 

Tijdens de opleiding Deep Sound Massage leer je o.a. hoe je klachten vanuit de aura met klankschalen kunt behandelen. En specifiek in de Master Module gaan we hier nog verder op in.

 


Dankjewel voor het lezen van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.