Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Inleiding:

 

Als je succesvol met klankschalen een probleem duidelijk wilt aanpakken, heb je 2 dingen nodig:

 

1. Een probleem.

2. Een duidelijke aanpak.

 

Duidelijker kan ik niet zijn.

Droger trouwens ook niet. ;-)

 

Ik deel dit artikel op in twee stukken. Anders wordt ie wel erg lang. In dit artikel beschrijf ik een probleem dat je kunt tegenkomen in het werken met klankschalen.

In een volgend artikel geef ik een voorbeeld van mijn eigen aanpak.

 

 

--------------------------------

 

 

 

De sluiswachter van klank.

 

"Nu kom ik voorlopig niet meer langs.”

 

Als een vrouw dat tegen je zegt en vervolgens opstapt, dan heeft ze daar een goede reden voor. Als man moet je daar tegen kunnen.

 

Natuurlijk begreep ik haar. Ze was al vaak langs geweest. Ze was uitgekocht.

En ik bijna uitverkocht. :-P

 

Maar kort daarna ontving ik een mailtje van haar. Of ze tòch nog een klein extra klankschaaltje kon kopen. Ik kon een glimlach niet onderdrukken.

 

Tja, zo gaat dat als je met klankschalen werkt :-)

 

Tot zover een luchtig verhaal. Ik ga het nu wat zwaarder maken. Nee, niet om je bang te maken. Als ik dat leuk zou vinden, was ik wel verzekeringen gaan verkopen.

 

Wat ik je wil meegeven is: klankschalen zijn geen speelgoed. Hoe leuk het ook is om erop te spelen. Daar herinnerde deze klant me aan.

 

Dus om het zware verhaal te beginnen. Ze had een zware schaal bij mij gekocht. Met een zware klank. Een schaal waar veel mensen bij mij continu om bedelen. Zeldzaam mooi.

 

Ze was dus laaiend enthousiast over haar nieuwe bedelschaal. Elke slag ertegen was een soort mini-aardbeving van vreugde. Ik heb me moeten inhouden om die schaal niet terug te bedelen. :-P

 

Klank is trilling. En trilling is beweging. Klank kan dus letterlijk dingen in beweging zetten. Hoofdpijn bijvoorbeeld.

 

Ook zij had last van hoofdpijn. Vrouwen hebben wel vaker last van hoofdpijn. Daar zijn allerlei redenen voor te verzinnen. Maar ik houd het simpel.

Een vrouw die misschien de zorg heeft voor kinderen en het huishouden, kan het zwaar hebben. Zeker als ze een man heeft die altijd door het geringste griepzuchtje geveld op bed ligt – te Netflixen. Dit verzin ik niet.

 

Ik zag dit op Netflix toen ik met een griepje geveld op bed lag.

Dit verzin ik wel. :-P

 

Wat kan nog meer een oorzaak zijn van hoofdpijn?

 

We lijken vaak op een “wandelend hoofd”. Vol met to-do-lijstjes. Of zeurende gedachten. Als we zouden wandelen met ons hoofd, konden we allemaal moeiteloos een Kennedymars lopen.

Met andere woorden, als we met teveel aandacht in ons hoofd zitten, stagneert of blokkeert de energie daar. Dan kan de druk op het hoofd toenemen. Met hoofdpijn als gevolg.

Dat de energie zich daar geleidelijk ophoopt, hoef je niet eens in de gaten te hebben. Stel je die energie voor als water, dat zich ophoopt achter een stuwdam. Als je voor de dam staat, heb je niet in de gaten dat het stuwmeer volloopt. En dat de druk op de dam toeneemt. Dat heb je pas in de gaten als je een sluisdeur opengooit.

 

Terug naar mijn klankschaal-klant. Sinds ze die grote zware klankschaal had gekocht, was haar hoofdpijn opvallend verergerd. Ze had het zelf niet door. Maar ik legde onmiddellijk een link tussen haar hoofdpijn en die klankschaal.

 

Het is altijd goed om “uit het hoofd te komen”. Te zakken in het lichaam. Daar kan een grote klankschaal met een lage klank bij helpen. Zing maar eens een hele hoge toon. En brom vervolgens een lage toon. Je voelt vast het verschil. Een hoge toon voel je eerder in je hoofd. Lage klanken helpen je te zakken.

 

Het is belangrijk om de energie gedoseerd te laten zakken. En te laten doorstromen. Als er teveel energie ineens in beweging komt, kan dat onprettig aanvoelen. In dit geval als hoofdpijn die versterkt voelbaar wordt. Als je alle sluisdeuren ineens openzet, dondert het water naar beneden.

 

Klankschalen kun je voor jezelf bespelen naar eigen behoefte. Dan zit je bijna altijd goed. Maar besef dat klankschalen geen speelgoed zijn. Je kunt jezelf een overdosis klank geven. Zonder dat je dat in de gaten hebt. Klinkt misschien raar. Dus even een illustratie.

 

Twintig jaar terug. Op een dag besloot ik om spieren te gaan kweken. Gewoon wat doe-het-zelven met gewichten. Leek me prima. Ik kocht halters van 12 kg en ging meteen enthousiast aan de slag. Een complete avond. Wauw, wat geweldig ging dat! Wat nou, personal trainer. Dit kon ik heus zelf wel. Maar op dat moment had ik het niet door: ik gaf mezelf een overdosis training. De volgende dag voelde ik me compleet gebroken.

 

Zo kan het dus ook met klank gaan. Als je jezelf of een ander een overdosis klank geeft, kan dat onaangename gevolgen hebben. Dus kanaliseer die energie verstandig. Maak van energie kanaliseren een kunst. En gooi niet meteen alle sluisdeuren open.

 

Want een goede klankschaaltherapeut is ook een goede sluiswachter. ;-)

 

Je kent intussen vast wel het sluisdeurtje naar mijn opleiding Deep Sound Massage.

 

Maar wil jij uitmuntend kunnen werken met klankschalen in jouw vakgebied?

 

Je kunt ook privélessen bij mij nemen. 1 of 2 lessen kunnen er soms al voor zorgen dat je uitstekend met klankschalen kunt werken. Speciaal in jouw vakgebied. Bijvoorbeeld als yogadocent, meditatieleraar of masseur.

 

Privéles is niet gratis. Voor hetzelfde bedrag heb je wellicht ook 100 muurkroketten. Maar of je het belangrijker vindt om 100 kroketten naar binnen te werken of om het plezier van klankschalen tot je te nemen, dat is natuurlijk aan jou.

 

Is privéles niets voor jou? Blijf gewoon ingeschreven op mijn nieuwsbrief. Als jij mijn nieuwsbrieven blijft lezen, vergaar je ook een berg klankschaalkennis. Gratis. Oké, het gaat alleen iets langzamer. In plaats van een paar uur, kost het je jaren.

 

Je stelt je eigen klankschaalplezier wat uit. Niks mis mee.  Je moet wat te wensen overhouden.

 

En voor mij, ik neem mijn passie voor klankschalen serieus. Er moet dus wat overblijven om te schrijven. Als het even kan, nog 150 jaar. Of dat lukt?

 

Dat lees je tegen die tijd wel. :-P

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.