Gratis Mini Videotraining

Deep Self Sound Massage

Verlos jezelf van stress.

Plezierig en makkelijk om te doen.

Boost je gezondheid.

 


Vakbibliotheek

Klankschalen informatie

 

Helend Contact Klankschaal Expertise Centrum brengt het plezier en de waarde van klankschalen graag bij zoveel mogelijk mensen. Op deze website vind je informatie over klankschalen die je waarschijnlijk nergens anders op het internet aantreft.

Het is de moeite waard om regelmatig op deze website te kijken. In de loop der tijd vind je hier steeds meer artikelen en informatie over klankschalen, waar ook jij profijt van kunt hebben!

 

"Kun je niet de informatie over klankschalen vinden die je zoekt? Laat het gerust weten. Ik kijk graag of ik je verder kan helpen!" 

                                                                                                                         

Onderstaande artikelen zijn geschreven door Iwan Boersma. Klankschaalspecialist, oprichter en eigenaar van het Klankschaal Expertise Centrum.

 

Artikelen:

(De nieuwste artikelen staan altijd onderaan.)

 

4 tips: Een klankschaalconcert geven

Het geven van een uitstekend klankschaalconcert vraagt om veel kennis en ervaring. Waar veel details bij komen kijken. Details maken het verschil. In dit artikel vind je 4 tips die jou op weg kunnen helpen.

647x gelezen


In dit artikel ontdek je wat klank, healing en geometrie met elkaar te maken hebben. En wanneer je effectiever met klankschalen op het lichaam kunt werken en wanneer niet.

607x gelezen


Misschien ben je geweldig goed in het werken met klankschalen. Maar ontbreekt het je aan klanten. En dat is jammer. Een verspilling van talent. Deze tip kan je helpen meer overtuigend te zijn naar je klanten.

368x gelezen


Hoe je RSI behandelt met klank

Mijn eigen ervaring is dat klankschalen goed zijn te gebruiken om klachten te behandelen. Met een gunstig effect op RSI-klachten (Repetitive Strain Injury) in armen en handen en schouders of CANS (Complaints of Arms, Neck and/or Shoulder), zoals dat tegenwoordig heet.

723x gelezen


Zorg voor je klankschalen

Ik heb hier wat ideeën voor je als je werkt met klankschalen. Om je klankschalen mooier te laten klinken. En je hoeft er niet eens je speeltechniek voor te verbeteren. Hoe makkelijk is dat!

461x gelezen


Klank en intentie en genezing

Als je aan de slag wilt gaan met klank en genezing, vraag je jezelf misschien af: welke klank kan ik het beste gebruiken om het genezingsproces optimaal te ondersteunen? Welke toonhoogtes heb ik nodig? Dit artikel kan jou helpen.

637x gelezen


De legering van een klankschaal (audio)

Over de legering van een klankschaal wordt veel gezegd. Maar wat is waar. En wat niet? In deze audio is klankschaalspecialist Iwan Boersma aan het woord en kom je meer te weten over de legering van een klankschaal.

322x gelezen


De manuele klankschaalmassage (video)

Door de manuele massage te combineren met een klankschaalmassage krijg je een massage met een hele diepe werking. In deze video leer je hoe je dat kunt doen.

1002x gelezen


Tip: Klankschaalmassage voor jezelf (video)

Vrijwel alle opleidingen leren jou hoe je een ander een klankschaalmassage kunt geven. Maar niet hoe je jezelf een klankmassage kunt geven. Nu is het tijd voor jezelf. Ontdek in deze video een klankschaalmassagetip voor jezelf.

1678x gelezen


Ontdek een nieuwe klankschaal! (video)

Soms is het gewoon tijd voor iets nieuws. Deze tip is waardevol voor jou als je niet veel geld wilt uitgeven aan een klankschaal. Maar het wel leuk vindt om te experimenteren met iets nieuws.

842x gelezen


Interview met Klankschaal Fenomeen Frank Mannens (audio)

Frank Mannens is een klankschaalfenomeen op Facebook. Iwan Boersma kreeg de gelegenheid hem te interviewen en vroeg ook of Frank nog een klankschaaltip voor de luisteraar had...

324x gelezen


Klankschalen zijn niet altijd makkelijk stabiel te plaatsen tijdens een klankmassage. Omdat het lichaam niet vlak is. In deze video ontdek je een simpele en goedkope tip als oplossing.

571x gelezen


Interview met muzikant Michiel Buursen (audio)

Michiel Buursen is bevlogen als het gaat om muziek. Gaat door en plaveit een weg met klank als het moet. In dit interview geeft Michiel Buursen je nog een klankschaaltip.

236x gelezen


Interview met yogadocente Renate Tijssen (audio)

Renate is in Hilversum bekend als "De yogalerares met klankschalen". Uiteraard vond ik het daarom leuk haar te interviewen. Ook in dit interview vind je nog een klankschaaltip voor jezelf.

193x gelezen


Hoe je hoofdpijn behandelt met klank

Als je hoofdpijn hebt, wil je rust aan je hoofd. Stilte. Toch kan het geluid van klankschalen heel bruikbaar zijn tegen hoofdpijn. Lees in dit artikel hoe.

634x gelezen


Kristallen Klankschalen

Als je klankschalen wilt gaan aanschaffen, zie je door de bomen het bos misschien meer. Zoveel soorten klankschalen als er zijn. Waar moet je beginnen? In dit artikel vind je meer informatie over kristallen klankschalen.

438x gelezen


Tip: Voetmassage. Welke voet eerst?

Twee voeten. Maar begin je links of rechts? Maakt dat uit? Ontdek in dit artikel of je de voetmassage beter eerst met de linker of de rechtervoet kunt beginnen.

407x gelezen


Water vitaliseren met klank

Je kunt geluidstrillingen van klankschalen door water heen sturen. Je zou ook kunnen zeggen: vitaliseren met klank. Gevitaliseerd water heeft een positief effect op de gezondheid.

398x gelezen


Creatieve Klankschaaltip (video)

In deze video zie je hoe je met de klanktrillingen van een klankschaal makkelijk je eigen voetzolen kunt masseren. En je hebt er geen grote klankschaal voor nodig!

361x gelezen


Hoe je spelen met klankschalen extra leuk maakt - voor kinderen en volwassenen! (video)

In deze video krijg je een tip waarmee je je eigen klankschaalconcerten kunt verrijken. Maar het is ook een leuke tip als je met klankschalen en kinderen werkt...

1527x gelezen


Hoe je met een klankschaal je eigen rug masseert! (video)

In deze video zie je hoe je jezelf eenvoudig en zonder lastige bewegingen een rugmassage kunt geven met een klankschaal. Een tip die uitstekend kan helpen bij rugpijn!

1311x gelezen


Door een algemene regel toe te passen op vele aspecten van jouw klankschaalmassage, kun je veel meer rust brengen in een behandeling. De kwaliteit van jouw klankmassage kan daardoor enorm verbeteren.

382x gelezen


Bekijk deze leuke video. Je ziet hier een echte klankschaalmeester aan het werk. Al vind ik dat suggestief. Ik vind het vooral een geslaagde verkoopvideo. En wat vind jij?

499x gelezen


Ik ben bezig met het schrijven van een klankschaalboek. Natuurlijk betrek ik je daar graag bij. Je kunt alvast een preview bekijken van 2 artikelen uit het klankschaalboek!

739x gelezen


Ben je op zoek naar een nieuwe techniek om je klankschalen te bespelen? Of zoek je inspiratie voor een klankschaalconcert dat je geeft? Deze video kan jou misschien helpen!

636x gelezen


In dit artikel vind je een oorspronkelijke mailwisseling, met daarin tips voor het geven van een klankschaalconcert. Wellicht dat jou deze tips ook verder kunnen helpen...

512x gelezen


Ontdek waarom het geven van een klankschaalmassage soms lijkt op topsport. Natuurlijk met een praktische bruikbare tip. Alleen bruikbaar voor mensen die uitmuntend willen zijn in het werken met klankschalen ;-)

456x gelezen


Internet, toetsenborden, smartphones. Je ontkomt er niet meer aan. Naast gemak levert het soms ook ongemak. Heb jij last van vermoeide handen, overtypte vingers of pijnlijke gewrichten? Dan is het vast de moeite waard deze "handige" video-tip te bekijken!

547x gelezen


Klankschaaltip uit de keuken

Met een juiste ingeving haal je soms wat klankschaalvoordeel uit je eigen keuken :-)

339x gelezen


Spelen voor publiek: Sla mooi je slag!

Geef je klankschaalconcert. Dan is het goed om je ervan bewust te zijn hoe je je klankschalen aanslaat. In dit artikel lees je waarom.

432x gelezen


Review met Hans de Back

Wie aan klankschalen denkt, denkt aan Hans de Back. Hij is al meer dan 42 jaar bezig met klankschalen. En hij heeft op cd vele klankschaalconcerten uitgebracht. Dus de moeite waard om hem eens te vragen naar zijn visie op klankschaalconcerten geven. :-)

387x gelezen


Kleine klankschalen optimaal aanslaan (video)

In deze video zie je hoe je kleine klankschaaltjes vasthoudt en aanslaat om de klank er optimaal helder uit te krijgen.

452x gelezen


Klankschaalmeditatie (video)

Laat je meevoeren in rust op een klankschaalmeditatie. In dit artikel vind je ook tips voor als je zelf klankschaalmeditaties wilt gaan geven.

1167x gelezen


Tip voor concert: klankschalen aanstrijken

Een bijzondere tip die je kunt gebruiken in je klankschaalconcert. Je moet er misschien even voor oefenen. Maar dan ben je ook een echte klankkunstenaar die zijn of haar deelnemers verrast!

408x gelezen


Glissando Klanken (video)

Deze klanken zijn leuk op een verjaardag met kinderen en klankschalen. Of als je speciale klankeffecten in je concert wilt creëren. Ontdek hoe je glissando klanken met je klankschaal maakt!

479x gelezen


Vermijd gorilla terreur. Word klankmasseur!

Klankschaalmassages geven is in vergelijking met andere massagevormen heel ontspannende om te geven. En verder in dit artikel: hoe je een klankschaalmomentje voor jezelf creëert.

512x gelezen


De sluiswachter van klank

Klankschalen zijn geen speelgoed. Als je klankschaalbehandelingen geeft, is het belangrijk dat je klank goed doseert en processen voorzichtig in beweging zet.

448x gelezen


Brintapap & Tenentrekkerij

Het geven van een behandeling moet niet zijn als een slappe hap. In dit artikel lees je hoe je op doordachte wijze hoofdpijn te lijf kunt gaan met klank.

405x gelezen


De energiestroom verbeteren (video)

In deze video zie je een suggestie; hoe je met klankschalen de energiestroom in je lichaam kunt verbeteren. Deze behandeling met klankschalen kun je zittend doen.

483x gelezen


Samenklank beluisteren (video)

Als je 2 klankschalen wilt uitzoeken die bij elkaar passen, dan wil je natuurlijk weten hoe ze samen klinken: of de klanken en hoe de klanken op elkaar reageren. De samenklank kan complex en heel subtiel zijn. Met tonen die je niet hoort in de klank van de klankschalen afzonderlijk. Met deze tip kun je de samenklank van 2 klankschalen makkelijker en versterkt beluisteren.

239x gelezen


De Klank Paddenstoel (video)

Hoe gebruik je klankschalen op een leuke manier als je met kinderen werkt? In deze video leer je één van mijn meest creatieve en speelse klankschaaltechnieken. Zeer geschikt voor kindercoaches.

311x gelezen


Speeltechniek voor je klankschaalconcert (video)

Wat kun je doen om je klankschaalconcert boeiender te maken? Haal meer uit je schalen en verfraai je klankschaalconcerten met deze "Echo-speeltechniek".

389x gelezen


Gebruik jij deze tip al in je klankschaalmasage? (video)

Details maken het verschil tussen goed en uitmuntend. In deze video geef ik je zo'n detail dat je in de klankschaalmassage kunt gebruiken.

266x gelezen


Versterk jezelf met klank! (video)

Zorg goed voor jezelf. Dat is belangrijk. Zeker nu het Coronavirus rondwaart. In deze video geef ik je een tip om je gezondheid te versterken. Makkelijk en zonder klankschaal. Ben je benieuwd? Bekijk de video!

207x gelezen


De Corona Klopper (video)

De Corona Crisis helpt soms ook om zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. Zo werd de Corona Klopper geboren. En wie weet haal je hier een goed ideetje uit voor jezelf. ;-)

293x gelezen


Fit met klank (video)

Klankschalen kun je veelzijdig gebruiken. Je kunt er echt meer mee doen dan alleen het geven van ontspannende behandelingen. In deze video vind je een suggestie om je visie op het werken met klankschalen te verbreden.

177x gelezen


Klankschalen & Geur

Klankschalen zijn veelzijdig te gebruiken. Experimenteer eens door je klankschaal als geurverspreider en geurversterker te gebruiken.

211x gelezen


Concert & Gebaren (video)

In deze video vind je een tip voor het geven van klankschaalconcerten. Als je deze tip toepast, ontdek je misschien wel dat je sterkere effecten kunt creëren en meer magie in je klankenspel kunt leggen!

237 x gelezen


Onthulling Easy Soundgrip + Wervelende klankschaaltechniek!

Maak kennis met mijn nieuwe klankschaaluitvinding en ontdek een krachtige techniek om mee in de aura te werken: de klanktornado!

189x gelezen


Klankschaalmeditatie (audio)

Vind rust in deze gesproken meditatie, begeleid met klankschalen door Iwan Boersma

157x gelezen


De Klanktol

Er zijn maar weinig mensen die zomaar wat spelen met klankschalen. En dan bedoel ik: knutselen met klankschalen. Best jammer. Want het is leuk voor kinderen. Of als je wilt experimenteren met geluidseffecten.

134x gelezen


Klankschaalkussens

Een artikel naar aanleiding van een lezersvraag: wat zijn de beste klankschaalkussens?

103x gelezen


Advies: klankschaal aanschaffen

Als je overweegt om je eerste klankschaal aan te schaffen, dan weet je misschien niet waar je moet beginnen. Dit artikel kan jou helpen enkele belangrijke afwegingen te maken.

74x gelezen