Gratis Mini Videotraining

Deep Self Sound Massage

Verlos jezelf van stress.

Plezierig en makkelijk om te doen.

Boost je gezondheid.

 


Vakbibliotheek

Klankschalen informatie

 

Helend Contact Klankschaal Expertise Centrum brengt het plezier en de waarde van klankschalen graag bij zoveel mogelijk mensen. Op deze website vind je informatie over klankschalen die je waarschijnlijk nergens anders op het internet aantreft.

Het is de moeite waard om regelmatig op deze website te kijken. In de loop der tijd vind je hier steeds meer artikelen en informatie over klankschalen, waar ook jij profijt van kunt hebben!

 

"Kun je niet de informatie over klankschalen vinden die je zoekt? Laat het gerust weten. Ik kijk graag of ik je verder kan helpen!" 

                                                                                                                         

Onderstaande artikelen zijn geschreven door Iwan Boersma. Klankschaalspecialist, oprichter en eigenaar van het Klankschaal Expertise Centrum.

 

Artikelen:

(De nieuwste artikelen staan altijd onderaan.)

 

4 tips: Een klankschaalconcert geven

Het geven van een uitstekend klankschaalconcert vraagt om veel kennis en ervaring. Waar veel details bij komen kijken. Details maken het verschil. In dit artikel vind je 4 tips die jou op weg kunnen helpen.

840x gelezen


In dit artikel ontdek je wat klank, healing en geometrie met elkaar te maken hebben. En wanneer je effectiever met klankschalen op het lichaam kunt werken en wanneer niet.

762x gelezen


Misschien ben je geweldig goed in het werken met klankschalen. Maar ontbreekt het je aan klanten. En dat is jammer. Een verspilling van talent. Deze tip kan je helpen meer overtuigend te zijn naar je klanten.

477x gelezen


Hoe je RSI behandelt met klank

Mijn eigen ervaring is dat klankschalen goed zijn te gebruiken om klachten te behandelen. Met een gunstig effect op RSI-klachten (Repetitive Strain Injury) in armen en handen en schouders of CANS (Complaints of Arms, Neck and/or Shoulder), zoals dat tegenwoordig heet.

928x gelezen


Zorg voor je klankschalen

Ik heb hier wat ideeën voor je als je werkt met klankschalen. Om je klankschalen mooier te laten klinken. En je hoeft er niet eens je speeltechniek voor te verbeteren. Hoe makkelijk is dat!

620x gelezen


Klank en intentie en genezing

Als je aan de slag wilt gaan met klank en genezing, vraag je jezelf misschien af: welke klank kan ik het beste gebruiken om het genezingsproces optimaal te ondersteunen? Welke toonhoogtes heb ik nodig? Dit artikel kan jou helpen.

877x gelezen


De legering van een klankschaal (audio)

Over de legering van een klankschaal wordt veel gezegd. Maar wat is waar. En wat niet? In deze audio is klankschaalspecialist Iwan Boersma aan het woord en kom je meer te weten over de legering van een klankschaal.

490x gelezen


De manuele klankschaalmassage (video)

Door de manuele massage te combineren met een klankschaalmassage krijg je een massage met een hele diepe werking. In deze video leer je hoe je dat kunt doen.

1346x gelezen


Tip: Klankschaalmassage voor jezelf (video)

Vrijwel alle opleidingen leren jou hoe je een ander een klankschaalmassage kunt geven. Maar niet hoe je jezelf een klankmassage kunt geven. Nu is het tijd voor jezelf. Ontdek in deze video een klankschaalmassagetip voor jezelf.

1955x gelezen


Ontdek een nieuwe klankschaal! (video)

Soms is het gewoon tijd voor iets nieuws. Deze tip is waardevol voor jou als je niet veel geld wilt uitgeven aan een klankschaal. Maar het wel leuk vindt om te experimenteren met iets nieuws.

958x gelezen


Interview met Klankschaal Fenomeen Frank Mannens (audio)

Frank Mannens is een klankschaalfenomeen op Facebook. Iwan Boersma kreeg de gelegenheid hem te interviewen en vroeg ook of Frank nog een klankschaaltip voor de luisteraar had...

414x gelezen


Klankschalen zijn niet altijd makkelijk stabiel te plaatsen tijdens een klankmassage. Omdat het lichaam niet vlak is. In deze video ontdek je een simpele en goedkope tip als oplossing.

684x gelezen


Interview met muzikant Michiel Buursen (audio)

Michiel Buursen is bevlogen als het gaat om muziek. Gaat door en plaveit een weg met klank als het moet. In dit interview geeft Michiel Buursen je nog een klankschaaltip.

326x gelezen


Interview met yogadocente Renate Tijssen (audio)

Renate is in Hilversum bekend als "De yogalerares met klankschalen". Uiteraard vond ik het daarom leuk haar te interviewen. Ook in dit interview vind je nog een klankschaaltip voor jezelf.

273x gelezen


Hoe je hoofdpijn behandelt met klank

Als je hoofdpijn hebt, wil je rust aan je hoofd. Stilte. Toch kan het geluid van klankschalen heel bruikbaar zijn tegen hoofdpijn. Lees in dit artikel hoe.

804x gelezen


Kristallen Klankschalen

Als je klankschalen wilt gaan aanschaffen, zie je door de bomen het bos misschien meer. Zoveel soorten klankschalen als er zijn. Waar moet je beginnen? In dit artikel vind je meer informatie over kristallen klankschalen.

581x gelezen


Tip: Voetmassage. Welke voet eerst?

Twee voeten. Maar begin je links of rechts? Maakt dat uit? Ontdek in dit artikel of je de voetmassage beter eerst met de linker of de rechtervoet kunt beginnen.

543x gelezen


Water vitaliseren met klank

Je kunt geluidstrillingen van klankschalen door water heen sturen. Je zou ook kunnen zeggen: vitaliseren met klank. Gevitaliseerd water heeft een positief effect op de gezondheid.

502x gelezen


Creatieve Klankschaaltip (video)

In deze video zie je hoe je met de klanktrillingen van een klankschaal makkelijk je eigen voetzolen kunt masseren. En je hebt er geen grote klankschaal voor nodig!

478x gelezen


Hoe je spelen met klankschalen extra leuk maakt - voor kinderen en volwassenen! (video)

In deze video krijg je een tip waarmee je je eigen klankschaalconcerten kunt verrijken. Maar het is ook een leuke tip als je met klankschalen en kinderen werkt...

1831x gelezen


Hoe je met een klankschaal je eigen rug masseert! (video)

In deze video zie je hoe je jezelf eenvoudig en zonder lastige bewegingen een rugmassage kunt geven met een klankschaal. Een tip die uitstekend kan helpen bij rugpijn!

1711x gelezen


Door een algemene regel toe te passen op vele aspecten van jouw klankschaalmassage, kun je veel meer rust brengen in een behandeling. De kwaliteit van jouw klankmassage kan daardoor enorm verbeteren.

500x gelezen


Bekijk deze leuke video. Je ziet hier een echte klankschaalmeester aan het werk. Al vind ik dat suggestief. Ik vind het vooral een geslaagde verkoopvideo. En wat vind jij?

678x gelezen


Ik ben bezig met het schrijven van een klankschaalboek. Natuurlijk betrek ik je daar graag bij. Je kunt alvast een preview bekijken van 2 artikelen uit het klankschaalboek!

923x gelezen


Ben je op zoek naar een nieuwe techniek om je klankschalen te bespelen? Of zoek je inspiratie voor een klankschaalconcert dat je geeft? Deze video kan jou misschien helpen!

829x gelezen


In dit artikel vind je een oorspronkelijke mailwisseling, met daarin tips voor het geven van een klankschaalconcert. Wellicht dat jou deze tips ook verder kunnen helpen...

628x gelezen


Ontdek waarom het geven van een klankschaalmassage soms lijkt op topsport. Natuurlijk met een praktische bruikbare tip. Alleen bruikbaar voor mensen die uitmuntend willen zijn in het werken met klankschalen ;-)

578x gelezen


Internet, toetsenborden, smartphones. Je ontkomt er niet meer aan. Naast gemak levert het soms ook ongemak. Heb jij last van vermoeide handen, overtypte vingers of pijnlijke gewrichten? Dan is het vast de moeite waard deze "handige" video-tip te bekijken!

746x gelezen


Klankschaaltip uit de keuken

Met een juiste ingeving haal je soms wat klankschaalvoordeel uit je eigen keuken :-)

433x gelezen


Spelen voor publiek: Sla mooi je slag!

Geef je klankschaalconcert. Dan is het goed om je ervan bewust te zijn hoe je je klankschalen aanslaat. In dit artikel lees je waarom.

593x gelezen


Review met Hans de Back

Wie aan klankschalen denkt, denkt aan Hans de Back. Hij is al meer dan 42 jaar bezig met klankschalen. En hij heeft op cd vele klankschaalconcerten uitgebracht. Dus de moeite waard om hem eens te vragen naar zijn visie op klankschaalconcerten geven. :-)

514x gelezen


Kleine klankschalen optimaal aanslaan (video)

In deze video zie je hoe je kleine klankschaaltjes vasthoudt en aanslaat om de klank er optimaal helder uit te krijgen.

599x gelezen


Klankschaalmeditatie (video)

Laat je meevoeren in rust op een klankschaalmeditatie. In dit artikel vind je ook tips voor als je zelf klankschaalmeditaties wilt gaan geven.

1754x gelezen


Tip voor concert: klankschalen aanstrijken

Een bijzondere tip die je kunt gebruiken in je klankschaalconcert. Je moet er misschien even voor oefenen. Maar dan ben je ook een echte klankkunstenaar die zijn of haar deelnemers verrast!

559x gelezen


Glissando Klanken (video)

Deze klanken zijn leuk op een verjaardag met kinderen en klankschalen. Of als je speciale klankeffecten in je concert wilt creëren. Ontdek hoe je glissando klanken met je klankschaal maakt!

593x gelezen


Vermijd gorilla terreur. Word klankmasseur!

Klankschaalmassages geven is in vergelijking met andere massagevormen heel ontspannende om te geven. En verder in dit artikel: hoe je een klankschaalmomentje voor jezelf creëert.

653x gelezen


De sluiswachter van klank

Klankschalen zijn geen speelgoed. Als je klankschaalbehandelingen geeft, is het belangrijk dat je klank goed doseert en processen voorzichtig in beweging zet.

572x gelezen


Brintapap & Tenentrekkerij

Het geven van een behandeling moet niet zijn als een slappe hap. In dit artikel lees je hoe je op doordachte wijze hoofdpijn te lijf kunt gaan met klank.

508x gelezen


De energiestroom verbeteren (video)

In deze video zie je een suggestie; hoe je met klankschalen de energiestroom in je lichaam kunt verbeteren. Deze behandeling met klankschalen kun je zittend doen.

602x gelezen


Samenklank beluisteren (video)

Als je 2 klankschalen wilt uitzoeken die bij elkaar passen, dan wil je natuurlijk weten hoe ze samen klinken: of de klanken en hoe de klanken op elkaar reageren. De samenklank kan complex en heel subtiel zijn. Met tonen die je niet hoort in de klank van de klankschalen afzonderlijk. Met deze tip kun je de samenklank van 2 klankschalen makkelijker en versterkt beluisteren.

367x gelezen


De Klank Paddenstoel (video)

Hoe gebruik je klankschalen op een leuke manier als je met kinderen werkt? In deze video leer je één van mijn meest creatieve en speelse klankschaaltechnieken. Zeer geschikt voor kindercoaches.

494x gelezen


Speeltechniek voor je klankschaalconcert (video)

Wat kun je doen om je klankschaalconcert boeiender te maken? Haal meer uit je schalen en verfraai je klankschaalconcerten met deze "Echo-speeltechniek".

542x gelezen


Gebruik jij deze tip al in je klankschaalmasage? (video)

Details maken het verschil tussen goed en uitmuntend. In deze video geef ik je zo'n detail dat je in de klankschaalmassage kunt gebruiken.

401x gelezen


Versterk jezelf met klank! (video)

Zorg goed voor jezelf. Dat is belangrijk. Zeker nu het Coronavirus rondwaart. In deze video geef ik je een tip om je gezondheid te versterken. Makkelijk en zonder klankschaal. Ben je benieuwd? Bekijk de video!

328x gelezen


De Corona Klopper (video)

De Corona Crisis helpt soms ook om zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. Zo werd de Corona Klopper geboren. En wie weet haal je hier een goed ideetje uit voor jezelf. ;-)

424x gelezen


Fit met klank (video)

Klankschalen kun je veelzijdig gebruiken. Je kunt er echt meer mee doen dan alleen het geven van ontspannende behandelingen. In deze video vind je een suggestie om je visie op het werken met klankschalen te verbreden.

267x gelezen


Klankschalen & Geur

Klankschalen zijn veelzijdig te gebruiken. Experimenteer eens door je klankschaal als geurverspreider en geurversterker te gebruiken.

328x gelezen


Concert & Gebaren (video)

In deze video vind je een tip voor het geven van klankschaalconcerten. Als je deze tip toepast, ontdek je misschien wel dat je sterkere effecten kunt creëren en meer magie in je klankenspel kunt leggen!

344 x gelezen


Onthulling Easy Soundgrip + Wervelende klankschaaltechniek!

Maak kennis met mijn nieuwe klankschaaluitvinding en ontdek een krachtige techniek om mee in de aura te werken: de klanktornado!

294x gelezen


Klankschaalmeditatie (audio)

Vind rust in deze gesproken meditatie, begeleid met klankschalen door Iwan Boersma

379x gelezen


De Klanktol

Er zijn maar weinig mensen die zomaar wat spelen met klankschalen. En dan bedoel ik: knutselen met klankschalen. Best jammer. Want het is leuk voor kinderen. Of als je wilt experimenteren met geluidseffecten.

247x gelezen


Klankschaalkussens

Een artikel naar aanleiding van een lezersvraag: wat zijn de beste klankschaalkussens?

242x gelezen


Advies: klankschaal aanschaffen

Als je overweegt om je eerste klankschaal aan te schaffen, dan weet je misschien niet waar je moet beginnen. Dit artikel kan jou helpen enkele belangrijke afwegingen te maken.

247x gelezen


Klankschalen en kinderen

Vraag jezelf niet af wat het nut is van deze tip. Maar misschien is ie wel leuk. Als je zin hebt in een klein knutselprojectje met kinderen. Als je binnen moet zitten terwijl het buiten regent.

208x gelezen


Wat ik pas na 14 jaar ontdekte...

Als je denkt dat iets niet mogelijk is, zul je het waarschijnlijk ook niet uitproberen. Om het voor elkaar te krijgen.

In deze video laat ik je iets zien waarvan ik 14 jaar dacht dat het niet mogelijk was. Totdat ik het uitprobeerde. Na het zien van deze video kun je dit ook direct uitproberen en hoef je geen jaren meer te wachten. Ontdek hier wat ik bedoel...

202x gelezen


Aspecten van een goede klank

Stel dat je op zoek bent naar een klankschaal. Je wilt een uitstekende klank. Dat is wat iedereen zegt. Logisch.

Maar weet jij ook waar je op kunt letten? Ontdek hier enkele aandachtspunten die jou helpen om nauwkeuriger naar de klank te luisteren.

191x gelezen


Klankschaalconcert geven & Mindset

Bij sommige dingen sta ik zelden stil. Omdat ze vanzelfsprekend zijn voor mij. Klankschalen bespelen tijdens een klankschaalconcert is één van die dingen. Maar wat voor mij vanzelfsprekend is, hoeft dat niet te zijn voor jou. Ik heb een artikel geschreven. Wat er gebeurt in mijn hoofd tijdens een klankschaalconcert. Iets waar ik nog nooit eerder bij stil heb gestaan. Wat dat is lees je hier.

139x gelezen


Contrast in je concert (audio)

Mensen denken vaak dat ze veel klankschalen nodig hebben om een klankschaalconcert te kunnen geven. Een hele reeks klankschalen van groot naar klein met klanken die allemaal mooi op elkaar aansluiten, oplopend van laag naar hoog. Maar dat is niet altijd nodig.

In dit artikel met audio ervaar je dat het ook anders kan.

127x gelezen


Tip voor klankschaalmassage (video)

Door te letten op je schaalposities tijdens een klankschaalmassage, kun je helpen de werking van de klank te optimaliseren in een klankschaalmassage. Benieuwd? Check de video!

128x gelezen


Houd je hoofd helder (video)

Heb je veel computerwerk te doen? Het gebruik van een klankschaaltje kan heel aangenaam zijn om het hoofd helder te houden. Bekijk deze video en experimenteer er eens mee.

83x gelezen


Je eigen onderarmen masseren met een klankschaal (video)

Er bestaat massage, stoelmassage en tafelmassage. Ik zou daar nog iets aan willen toevoegen: kantoormassage. Ontdek in deze video hoe je simpel deze massage met een klankschaal kunt doen. Gewoon vanachter je bureau.

87x gelezen


Klankschalen met precisie aanslaan (video)

Heb je hier wel eens over nagedacht? Als je klankschalen optimaal wilt aanslaan, dan is het goed om rekening te houden met de vorm van de klankschaal. In deze video ontdek je hoe.

169x gelezen


Creëer rust en balans in je hoofd (video)

Heb je behoefte aan rust in je hoofd? Pas deze klankschaaltip toe. Super simpel en een aangename sensatie.

157x gelezen


Haal meer uit je klankschaal

Ontdek hoe je misschien de klank van jouw klankschaal kunt verbeteren. Het kost wat van je tijd. Maar het is eenvoudig te proberen.

131x gelezen


Waarom klankschaalmassage diep werkt (video)

Ontdek in deze video waarom klankmassage zo grondig in het lichaam werkt. Je kunt het dan niet alleen uitleggen, maar je zelf en anderen makkelijk laten ervaren. Op een manier die je waarschijnlijk nog niet kent.

117x gelezen


Haal meer uit je klankschaalklopper (video)

Ontdek hoe je met een slimmigheidje en speciale slagtechniek een ander klankeffect creëert met je klopper.

94x gelezen


Altijd een klankschaalconcert - wanneer je maar wilt (video)

Stel je voor je. Je wilt liggend ontspannen genieten van een klankschaalconcert. Maar er is niemand die de klankschalen voor jou kan aanslaan. Wat kun je dan doen? In deze video ontdek je hoe je jezelf moeiteloos een mini-klankschaalconcert geeft.

116x gelezen


Therapeutische klankschalen

Op internet vind je verschillende definities van therapeutische klankschalen. Toch kun je aan de hand van deze definities lang niet altijd een klankschaal van therapeutische kwaliteit herkennen. In dit artikel lees je waarom.

127x gelezen


Klankschaalgeluid opnemen

Een klankschaalopname is soms handig. Voor je klanten, een opdrachtgever of gewoon voor jezelf. Veel mensen maken het opnemen van klankschaalgeluid moeilijker dan nodig. Wil je makkelijker een beter resultaat? Dan kun je wellicht deze tips gebruiken.

95x gelezen