Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

✅ Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Geef een eigen draai aan je klankschaalconcert!

  

 

Tip: Gebruik een goede koptelefoon of speakers om deze video te beluisteren.

 

Kies je voor perfectie of plezier?

Afgelopen januari ben ik met wat klankschalen de studio ingedoken voor een experiment. Het resultaat zie en hoor je terug in deze video. 

 

Ik streef vaak naar perfectionisme in het werken met klankschalen. Ik zeg namelijk makkelijk tegen mezelf: als ik weet hoe het beter kan, waarom zou ik dat dan niet doen? 

Maar deze opname is niet perfect. En ik vind dat prima deze keer. Want ik realiseer me ook dat het streven naar perfectie soms een eindeloos uitstel kan betekenen, om dingen te doen waar je plezier in hebt. Soms is het ook goed om perfectionisme los te laten. En simpel plezier te hebben met de dingen die je (al) hebt of kunt.

Ik had er plezier in deze video te maken. En daarom deel ik deze graag met je, want ik hoor mensen regelmatig zeggen: ik zou best wel klankschaalconcerten willen geven. Maar pas als ik daarin goed genoeg ben... 

In deze video heb ik mijn oordeel losgelaten over hoe klanken zouden moeten zijn. En ik nodig je uit hetzelfde te doen als je misschien weer een klankschaalconcert geeft.

Laat perfectie los en geef het plezier eens voorrang. En laat je verrassen door wat er ontstaat!

 

 

Geef een eigen draai aan je klankschaalconcert!

In deze video zie je een speeltechniek die maar weinig mensen gebruiken in hun klankschaalconcert: het gelijktijdig draaien van twee klankschalen. Je gebruikt hiervoor 2 houten klankschaalsticks bekleed met leer (zie foto). Het is een techniek die je met goed oefenen in de vingers krijgt. Je zult je publiek er zeker mee kunnen verrassen en tot zeldzame en exotische klanken kunnen komen!

 

Klankschaalstick met leer

 

Tip: als je deze techniek wilt gaan gebruiken, zorg er dan voor dat je klankschalen op een stroeve ondergrond staan. Dit voorkomt dat ze wegschuiven als je ze aandraait. Ik heb hiervoor antislip-mat gebruikt. Te koop bij Blokker. Anderhalve meter voor slechts 1 euro :-)

 


Dankjewel voor het bekijken van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.