Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

✅ Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.

 


Klankschaalsessie - Feedback

 

Weet je dat het soms best makkelijk is als je anderen het werk kunt laten doen. Dat je alleen maar achterover hoeft te leunen en je visie hoeft te geven?

 

Nou in zo’n stemming ben ik nu dus. Niet omdat ik het niet leuk vind om zelf het werk te doen. Maar omdat ik even niet weet waar ik de tijd ervoor vandaan moet halen.

 

Het maken van video’s over klankschalen vind ik leuk. Maar het kost veel tijd.

 

Daarom struin ik ook wel eens rond op You Tube. Om te kijken naar klankschaalvideo’s.

Nu kwam ik een filmpje tegen dat ik de moeite waard vind om de aandacht op te vestigen. Dat scheelt mij deze keer dan alvast het maken van een filmpje. :-)

 

Het is een filmpje van een Tibetaanse klankschaalmaster die een behandeling met een klankschaal geeft. Ik zou zeggen bekijk eerst dit filmpje eens.

 

Ik vind het een grappige video. Waarin je een “echte” authentieke Tibetaanse Klankschaal Meester aan het werk ziet. Al vind ik dit suggestief. Zelf zie ik geen meester aan het werk. Voor mij valt de meester hier door de mand. Maar dat deze video goed verkoopt aan “onwetende toeristen”, daar twijfel ik niet aan. Dus is het zeker een meestervideo.

 

Ikzelf ga ervan uit dat een Soundmaster in zijn klankschaalbehandeling voorzichtig en afgestemd met een cliënt omgaat. Maar naar mijn idee heeft hij niet echt besef van voorzichtigheid of afstemming. Hij plaatst een klankschaal over het hoofd van zijn cliënt en slaat de klankschaal vervolgens aaan. Als ik zie hoe hij dat doet, dan denk ik dat hij beter timmerman had kunnen worden. Of een slager die zich uitleeft op zijn hakblok.

 

Ik vind dat het geven van een behandeling aan een cliënt vraagt om afstemming en voorzichtigheid. Waarom zou je een kast met porselein voorzichtiger behandelen? Oké, het gaat niet om een glazen kast met kopjes. Maar in elk geval wel om een hoofd met hersencellen.

 

Deze soundmaster lijkt zich niet te realiseren dat hersenweefsel kwetsbaar weefsel is. Als je deze techniek (ik noem hem zelf de helmtechniek) toepast, raad ik je daarom altijd aan om (in eerste instantie uiterst) voorzichtig de klankschaal aan te slaan.

En afhankelijk van wat je wilt bereiken, kun je een rustiger slag tempo overwegen. Langzamere bewegingen en ritmes brengen meer rust in een behandeling.

 

Maar voor de rest, dit is een geweldige manier een klankschaal te gebruiken. Deze techniek “dwingt” beide hersenhelften evenwichtig met elkaar samen te werken. Ook kan deze toepassing van klank grondig werken bij chronische nekpijn veroorzaakt door spanning.

 

Nog een belangrijke opmerking. Bijna iedereen, 98 tot 99% van alle mensen ervaart de helmtechniek als heel aangenaam. Maar in sommige gevallen kun je er beter van afzien. Als mensen last hebben van whi-plash of hoofdletsel. Het gewicht van een grote klankschaal kan namelijk een belastende druk uitoefenen op het hoofd en de nek. En sommige mensen zijn hypergevoelig voor hoorbaar geluid. Wees ook dan heel voorzichtig met het aanslaan van de klankschaal.

 

En tot slot nog een verfijnende tip: zorg goed voor je cliënt. Een klankschaal is hard en drukt met een flink gewicht op het hoofd. Dat kan onprettig aanvoelen. Leg daarom eerst een stukje vilt (in één of meerdere lagen) op het hoofd van je cliënt, voordat je de klankschaal plaatst. Dat voelt wel zo comfortabel.

 

Weet je dat ik toch wel iets gemeenschappelijk heb met die Tibetaanse Sound Master uit het filmpje? Net als hij, heb ik mijn uiterlijk mee. En nee, zo knap vind ik mezelf niet hoor. ;-)

 

Om het uit te leggen, stel je voor dat je bij een restaurant gaat eten waar ze authentiek Peruaanse gerechten serveren. Maar de eigenaar en de bediening zijn allemaal Hollanders. Jou bekruipt dan waarschijnlijk de vraag hoe authentiek die Peruaanse gerechten zullen zijn. Het komt overtuigender over en het heeft meer sfeer, als het eten ook door echte Peruanen wordt geserveerd.

 

Stel nu dat ik als een Hollandse 40+ kaaskop met mijn klankschalen zou werken. Dat ziet er toch net ietsje minder overtuigend uit. Een exotisch uiterlijk verkoopt als het gaat om klankschalen. Heb ik even geluk ;-)

 

Maar laat ik je iets verklappen. Ik heb een Nederlands paspoort. En ik ben opgegroeid in Nederland. En woon hier al meer dan 40 jaar. Dus ik ben bijna net zo Hollands als de pinda(kaas) van Calvé. Maar dan wel met het exotisch gekruide jasje van een borrelnootje.

 

Dus stel dat je goed zou willen leren werken met klankschalen, kies mij dan omdat je erop vertrouwt dat ik goed ben in het werken met klankschalen. En niet om mijn uiterlijk.

 

Al mag je me natuurlijk best ook om mijn uiterlijk kiezen. Want als je voor beide kunt kiezen, dat is natuurlijk het allermooiste. Of niet soms? ;-)

 


Dankjewel voor het lezen van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid Lacroix
7 jaar geleden

Leuk, interessant en inspirerend artikel, vooral ook door jouw aanvulling (ik dacht meteen "jee zo op je schedel en zo hard aanslaan ...!). Dank je wel, alweer!

Download Gratis E-book Klankschalen

 

 Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.