Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.

 


Klankmassage en het geleidelijkheidsprincipe

 

Er bestaat niet 1 grote tip waarmee de kwaliteit van jouw klankschaalmassage ineens omhoog schiet. Maar als je oog hebt voor details, dan kun je jouw klankschaalmassages naar een geweldig level brengen.

 

Een grote verbetering van je klankschaalmassage zit namelijk nooit in een grote verandering van één ding. Maar juist in de kleine veranderingen van details. Alles bestaat uit details. Maar je maakt ermee het verschil tussen een gewone en een eerste klas klankschaalmassage.

 

Een goede schaakpartij is opgebouwd uit alle zetten die je maakt. Bij polsstok hoogspringen gaat het om trainen op vorderingen van centimeters en uiteindelijk millimeters. En in topsport gaat het vaak om verbeteringen van seconden. Soms zelfs honderdsten van seconden.

 

Voor een klankschaalmassage is dat niet anders. Je klankschaalmassage komt op een hoger level door verbetering van vele details.

 

Ik geef je nu niet een technische tip. Maar ik geef jou hier wel mijn “filosofie”. Het principe dat ik hanteer tijdens alle klankschaalmassages die ik geef.

 

Voor de afstemming, ik ga ervan uit dat een belangrijk doel voor jou van een klankschaalmassage altijd is om een zo diep mogelijke rust en ontspanning te creëren. Maar als jij daar anders over denkt, dan ben ik benieuwd naar jouw idee hiervan ;-)

 

Goed, ik geef ik je mijn visie. En die luidt:

 

“Elke handeling leidt tot verandering. En hoe geleidelijker je deze veranderingen maakt, hoe rustiger alles verloopt.”

 

Ik noem dit ook wel het “geleidelijkheidsprincipe".

 

Als je naar je (sub)doel toe werkt in kleine stapjes, voelt dat voor jouw cliënt veel rustiger en heb je een grotere kans dat je jouw cliënt meetrekt in dat proces.

 

Stel dat het jouw doel is een smartphone van 500 euro te verkopen. Je hebt kans dat iemand van die aankoop afziet als hij het bedrag in één keer moet ophoesten. De kans is groter dat hij akkoord gaat als hij het bedrag mag afbetalen met 12,50 euro per maand. In kleine stapjes dus.

 

Als je dit principe toepast op een deel van een klankschaalmassage, hoe werkt dat dan?

 

Stel je werkt in een behandeling met twee klankschalen op iemands rug. En je laat beide schalen klinken. Maar je wilt nu deze rugmassage beëindigen (je doel). Om te komen tot stilte. Je kunt dan besluiten om beide klankschalen uit te laten klinken en dan beide direct te verwijderen van de rug.

 

Maar in dit geval zou ik er zelf voor kiezen om eerst 1 van beide schalen uit te laten klinken. En tussentijds de andere klankschaal gewoon rustig te blijven aanslaan. Wanneer de ene schaal is stil gevallen, haal ik deze weg. Daarna blijf ik de overgebleven schaal op de rug nog een tijd aanslaan. Vervolgens beëindig ik het werken met deze klankschaal op dezelfde manier als met de eerdere schaal.

 

Zo overbrug je veranderingen geleidelijk. Anders laat je iemand het ene moment volop genieten van klank en trilling. En het volgende moment is er helemaal niets meer.

 

Nog een voorbeeld: stel je wilt na een klankschaalmassage in een gedimd sfeertje iemand weer bij laten komen. Draai je dan meteen het volle licht aan. Of maak je het licht in je praktijkruimte geleidelijk aan steeds sterker. Ik hoef het niet uit te leggen he? ;-)

 

Het geleidelijkheidsprincipe kun je op heel veel aspecten van jouw klankschaalmassage toepassen.

Bijvoorbeeld:

 

- Van zacht naar krachtig aanslaan van klankschalen.

- Van 1 klank naar meerdere klanken laten horen.

- Van werken met klankschalen hoog op het lichaam, naar laag op het lichaam.

- Van geluid naar stilte.

- Van hoge klank naar lage klank.

 

En je kunt zelf vast nog veel meer overgangen bedenken. En bekijk eens hoe je al die veranderingen steeds met kleine stappen kunt bereiken. Als je dit principe steeds bewust toepast op de vele aspecten jouw klankschaalmassage, dan zul je de kwaliteit van jouw klankschaalmassages enorm kunnen verbeteren!

 

Wil je hier meer over weten, dan raad ik je aan mee te doen met de opleiding Deep Sound Massage. Je leert hierin dit geleidelijkheidsprincipe bewust toe te passen op vele details.

 


Dankjewel voor het lezen van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.