Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

✅ Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Geurige klanken

 

Laatst dacht ik: als een koektrommel leeg is, kun je er geen koekjes meer uithalen.

Maar uit een klankschaal kun je wel altijd iets halen. Ook als ie leeg is. Namelijk een wonderlijk mooie klank. :-)

 

Dus eigenlijk hoef je niets in zo’n schaal te stoppen. Het zou doorgaans niet eens in me opkomen. Totdat een lieve lezeres van mijn nieuwsbrief me een foto stuurde. Van een theezakje met lavendel dat ze in de klankschaal had gelegd. Toen werd ik getriggerd.

 

De Provence, met uitgestrekte lavendelvelden, is namelijk één van mijn favoriete streken. Vandaar dat er in mijn keukenla nog een buideltje gedroogde lavendel lag. Naar mijn idee intussen muffig en geurloos van het lange liggen. Maar het leek me toch de moeite waard dit in een klankschaal uit te strooien.

 

Meestal voor het slapen gaan, pak ik er wat klankschalen bij. Een rijtje klankschalen naast me links en rechts. Om nog even "klinkend door de wasstraat” te gaan. De dag van me af spoelen. Goed voor de nachtrust. Maar deze keer dus een schaal gevuld met gedroogde lavendel. Zachte klank met de geur van lavendel leek me een goede combi.

 

Ik tikte de klankschaal een paar keer aan. Tot mijn verrassing kwam de lavendelgeur voorzichtig tot leven. Om eerlijk te zijn, na ongeveer 10 minuten kreeg ik bijna een afkeer van de geur. Zo sterk. Halleluja!

 

Misschien denk je dat ik overdrijf. En misschien heb ik het niet goed waargenomen. Maar dat maakt het niet minder interessant als experiment.

 

Het kan natuurlijk zo zijn dat als je meer ontspannen raakt door de klank, je zintuigen ook gevoeliger worden. En dat je de geur dus sterker waarneemt.

 

Maar het kan ook zijn dat de trillingen van de klankschaal de geur letterlijk helpen verspreiden. Die “geurmoleculen” zitten natuurlijk in die lavendel verstopt. Net als stof in een deurmat. Je merkt er niet zoveel van, zolang je die mat rustig laat liggen. Maar zodra je de mat uitklopt, komt er een mega wolk stof uit. Wellicht gebeurt hetzelfde met die geurmoleculen, die ineens tevoorschijn komen als je klopt op de schaal gevuld met lavendel. Je bent op slag in de Provence. ;-)

Hetzelfde zou je kunnen proberen met water in je schaal, waarin je een paar druppeltjes etherische olie doet. Of als je meer houdt van friet, kun je ook frituurolie proberen. :-P

Als de trilling daadwerkelijk helpt de geur sterker te verspreiden, betekent het dat je minder lavendel of etherische olie nodig hebt.

 

Wellicht leuk om mee te experimenteren. Het kan wel zijn dat je zelf niet op wat vaten etherische olie meer of minder kijkt. Maar niet iedereen is zo'n rijke olie-sjeik. ;-)

 

 

Disclaimer: wees in eerste instantie voorzichtig met etherische olie in je klankschaal. Veel schalen zijn afgewerkt met een finish/ gepatineerd. Etherische olie kan mogelijk beschadigend werken op dit laagje. Hoewel die kans heel klein is, is het vooraf niet uit te sluiten.

 


Dankjewel voor het lezen van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

silvia
4 jaar geleden

Dat heb je weer zo leuk geschreven. Ik ga het zeker uitproberen want je hebt me nu natuurlijk nieuwsgierig gemaakt!

Marc
4 jaar geleden

Heel leuk geschreven, met humor!

Aafke Gelling
4 jaar geleden

Wat een leuk idee. Dit ga ik zeker uit proberen.

Ilona de Haas
4 jaar geleden

Wat een leuk artikel. Heb toevallig lavendelzakjes gekocht in Frankrijk. Ga dit ook een keer proberen en in onze tuin staat een grote lavendelplant uit Zakynthos. Wie weet ontdek ik daar nog een verschil in. Interessant......