Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Vermijd gorilla-terreur. Word klankmasseur!

 

Als je houdt van hard werken moet je niet aan klankschalen beginnen. Ik zou het echt niet doen. Klankschalen is voor luie mensen.

 

Ik spreek uit eigen ervarig. :-)

 

In elk bedrijf kun je zo hard werken als je wilt. Dus natuurlijk is dit te kort door de bocht. Maar ik snijd de bocht graag af. Als ik daarmee het plezier van klankschalen sneller bij jou kan brengen. ;-)

 

Met klankschalen creëer je heel makkelijk ontspanning.

 

Stel je een ICT-adviseur voor. In zijn vakgebied heeft hij de beste ideeën. Maar geen enkele collega luistert naar hem. Doodvermoeiend.

 

Zulke mensen bestaan. Sterker nog, ze komen bij mij om het roer om te gooien. En dan wordt er voor het eerst wel naar hem geluisterd. Gefascineerd. Zonder dat hij ook maar één woord hoeft te zeggen. Wat een verademing!

 

Uiteraard zolang hij zijn klankschalen laat horen. ;-)

 

Of neem nou die masseur. Gekneed voor het vak. Geeft 2 of 3 geweldige manuele massages per dag.

 

Hij moet wel gorillahanden hebben om dat vol te houden. Maar een gorilla kan het werk niet van hem overnemen. Dus zal hij het zelf moeten doen.

 

En dan gaat het fout. Met klachten aan handen, armen en schouders. Gevolg: overbelaste masseur sluit zijn deur.

 

Nu de klankschaalmasseur. Die plaatst 1 of 2 schalen op het lichaam. En pling-plongt af en toe tegen de schalen. Met een licht tikkie. En tussendoor is er tijd om rustig van de klank te genieten. Klinkt dat goed?

 

Ik zei het al, klankschalen is niet voor mensen die houden van hard werken. ;-)

 

In mijn opleiding Deep Sound Massage leer je veel waardevolle technieken. Om mensen te behandelen met klankschalen.

 

Het geeft je meer mogelijkheden. Maar niet persé meer plezier als je een klankschaalmomentje voor jezelf wilt. Mensen maken het vaak te ingewikkeld. Dat is niet nodig.

 

Ik sla even een zijdelings boerenlandweggetje in.

 

Mijn zus stoomde soms haar luchtwegen. Dan plaatste ze op tafel een schaal. met heet water en kruiden erin. Vervolgens ging ze voorover gebogen aan tafel zitten. Steunend op de ellenbogen. En haar hoofd rustend op haar handen. De neus vlak boven de schaal. Om de kruidendamp in te ademen.

 

Voor een betere inhalatie legde ze een handdoek over haar hoofd en de kom. het zag eruit als mislukt verstoppertje spelen. Nja, mijn idee. Ik was net tiener.

 

Ik vond het een beetje vaag. Net zoals er nog steeds mensen zijn die klankschalen vaag vinden.

 

Ik moest eraan denken toen ik vele jaren later bijna op dezelfde manier aan tafel zat. Alleen niet met een handdoek over mijn hoofd. En niet met een schaal gevuld met water, maar met een klankschaal. :-)

 

Weet je, het is heel lekker om met je hoofd te hangen, boven een schaal waar mooi geluid uit komt. En als je die op een houten tafel plaatst, werkt deze vaak als een versterkende klankkast. Die klankkast werkt het beste als je de klankschaal op tafel plaatst, op een dun vilten ondergrond.

 

Je kent ze vast wel, die bekende gele dunne schoonmaakdoekjes. Die zijn in dit geval perfect. Als je klankschaal-crea bent, knip er gewoon een leuk klankschaalonderzettertje uit. Plaats hierop je schalen en ze staan op een krasvrije ondergrond. Waardoor het geluid beter uit de schalen komt.

 

Tegelijkertijd is het vilt zo dun, dat je de klanktrilling waarschijnlijk duidelijk voelt. Via het tafelblad en de ellenbogen waarmee je op tafel steunt.

 

(Om de fysieke trillingen te kunnen voelen heb je een wat grotere schaal nodig. Dus geen Sesamstraat-schaal à la Ienie-mienie formaat. Maar vanaf ongeveer 19 cm doorsnede is prima.)

 

De ontspannende trillingen kunnen zich door de hele arm verspreiden. Of nog dieper het lichaam in. Want botten zijn goede geleiders van trillingen.

 

Dus ja, geen schaal met kruidenstoom. Maar met klank. En geen stoombad, maar een klankbad. Zo simpel kan het zijn, een klankschaalmomentje voor jezelf.

 

Ach misschien denk je wel, die Iwan kan het leuk verkopen. Maar ik weet nog niet zeker of klankschalen iets is voor mij.

 

Weet je wat? Als je twijfelt of een klankschaal-oriëntatie wilt doen, maak gewoon een afspraak. Wees niet bang. Je kunt vrijblijvend langskomen. We houden het luchtig.

 

En neem een barometer mee. Om de atmosfeer te controleren.

 

Dan zul je zien dat ik geen verkoopdruk op je uitoefen. ;-)

 

Denk er maar even over na. Wie weet spreek ik je!

 

Iwan


 

 

 

Dit artikel downloaden

Vermijd gorilla terreur. Word klankmasseur!
PDF – 96,8 KB 821 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Oomke Bouman
5 jaar geleden

Dank je wel voor het artikel.
Als er tijd voor is wil ik graag met hierover spreken. Gr Oomke