.

Iwan Boersma

 

Het doet me een groot plezier dat je geïnteresseerd bent in mijn website over klankschalen! Het lijkt me leuk je te ontmoeten. Natuurlijk wil je dan wel weten wie ik ben.

 

Ik vind niet dat je kunt weten wie iemand is door alleen het opsommen van diploma's of opleidingen. Dus daar kunnen we het straks ook nog over hebben.

 

Ik houd van een goed leven. Goed leven betekent gezond leven en eten. Maar een stuk verse appeltaart met slagroom past daar voor mij prima in. Want niet genieten van het leven is niet gezond :-)

 

Ik ben graag op pad. Uiteraard met mijn klankschalen om mensen te verrassen of te verblijden met klanken. Maar ook zonder klankschalen vermaak ik me prima. Ik houd ervan om te wandelen en te fietsen. Zwervend onderweg te zijn. De horizon en de vrijheid tegemoet.

 

Ik heb lang geleden een reis door India gemaakt. Een zware trektocht door de Himalaya. Het avontuurlijke proeven van andere culturen. Letterlijk en figuurlijk. Daar houd ik van.

 

Ik heb in 24 jaar nog nooit een TV abonnement gehad. Lezen doe ik vooral graag om tot inzichten of inspiratie te komen. Boeken die voor mij waardevol zijn geweest zijn bijvoorbeeld "Je kunt je leven helen" van Louise Hay en "Stap in je grootsheid" van Anthony Robbins. Maar even onder ons: Ik vind de Donald Duck ook geweldig. :-)

 

Ik houd van bijzondere gedeelde ervaringen. Wat je samen creëert is altijd sterker. Als je mensen een hartverwarmende ervaring kunt meegeven, maak je de wereld beter. Daarom vind ik het zo leuk om mensen te leren werken met klankschalen. Ik houd ervan om mensen vol inspiratie op weg te laten gaan. Zonder ze precies de weg te willen wijzen. Want uiteindelijk moeten we allemaal zelf ons eigen levensverhaal schrijven.

 

Ben ik een ochtendmens? Ja, eindelijk. :-)

Ik stond in de ochtend vaak pas om een uur of 10.00u op. Dat had te maken met mijn werk in de zorg. Vaak was ik pas na 1.00u 's nachts thuis. Maar eerlijk gezegd, de stilte van de late avond en de nacht daar houd ik stiekem ook van. Die werkt heel inspirerend.

 

Ach, dat waren zo wat dingetjes van mij. Als je me alvast echt wilt zien en horen, dan kun je me ook "aan het werk" zien in de vakbibliotheek. Bekijk gewoon wat videootjes van mij.

 

O ja, mocht je er in geïnteresseerd zijn, hier toch nog een CV van mij.

 

Hoewel ik vroeger ben opgegroeid met gitaar- en pianospelen, ging mijn belangstelling uiteindelijk naar klankschalen en de grote gong. Dat zijn mijn Indonesische genen die ik blijkbaar niet kan verloochenen ;-)

 

Daarom volgde ik een opleiding in Almere bij de Nederlandse Academie voor Klankmassage/ therapie. Deze academie is tegenwoordig overgegaan in de Peter Hess Academie in Sneek.

                      

Ook volgde ik een workshop over het werken met klankschalen in kindergroepen: een inleiding in de klankpedagogiek volgens de methode Peter Hess. In mijn huidige werk breng ik klanken vanuit muzikaliteit. En vanuit een therapeutische en helende werking. Ik voltooide de ruim 4 jaar durende opleiding tot energetisch therapeut bij Mens en Intuïtie in Amersfoort.

 

Bij de Fonoforese Academie in Apeldoorn leerde ik werken met stemvorken/ frequenties en toonpunctuur. Ik heb in een experimentele klankbehandeling met een MS-patient gewerkt. Met bijzonder goede resultaten.

 

Verder ben ik opgeleid als breathwork-practitioner en getraind in het geven van regressie-therapie. Deze opleiding volgde ik in Scottland bij Sundoor, de vooraanstaande internationale school voor persoonlijke transformatie.

 

Ook volgde ik een cursus Shaman Voice. Ik leerde werken met de helende kracht van de stem.

 

Ik heb op Schrijversvakschool ‘t Colofon gezeten. Met mijn schrijverskwaliteiten help ik mensen graag met het schrijven van teksten.

 

Tot slot: ik heb bijna 20 jaar ervaring in de zorg en begeleiding van ouderen, gehandicapten en meervoudig complex gehandicapte kinderen.

 

Dit is mijn korte CV. Die van jou is misschien heel anders. Maar ook een ander leven kun je op dezelfde manier leven. Namelijk vanuit je hart. Daar gaat het allemaal om. Ik hoop dat jij dat ook zo kunt voelen.

Ik wens je een mooie weg. En wie weet kom ik je op je weg een keer tegen en komt het nog tot een inspirerende ontmoeting.

 

Namastee! :-)