Gratis Klankschaal E-book! 

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.

 


Klankschaaltip uit de keuken

 

Mensen die bij mij een klankschaalcursus volgen, zeggen vaker dat ik een perfectionist ben. En iemand van details. Ik zelf heb daar geen moeite mee. Al heeft het wel een nadeel. Als je liever een oppervlakkige workshop wilt, waarin je weinig zorgvuldig leert werken met klankschalen; die geef ik helaas niet. 

 

Tenzij je 10x het normale bedrag voor een workshop wilt betalen. Voor dat bedrag ben ik misschien nog wel bereid mijn best te doen om een belabberde klankschaalworkshop te geven. Of je bij deze opmerking het complete zoutvaatje leeg strooit of dat je deze met een korreltje zout neemt, dat laat ik aan jou ;-)

 

Om eerlijk te zijn, ik functioneer ook wel eens op huis-tuin-en-keuken niveau met mijn Klankschaal Expertise Centrum. En stiekem vind ik dat best leuk. Omdat het kan leiden tot wat creativiteit.

 

Ik ga even een zijweggetje in.

Vroeger stond ik altijd lang voor de spiegel. Bezig met mijn kapsel. Nu ben ik aardig kaal en doe ik dat niet meer. Het voordeel daarvan is dat ik nu tijd over heb om artikelen over klankschalen te schrijven. ;-)

 

Ik ben aardig kaal. Ik zou ook kunnen zeggen vreselijk kaal. Maar ik noem het aardig kaal. In combinatie met mijn klankschalen zien mensen in mij soms net een monnik. Vind ik wel grappig. Want ik denk dat ik in mijn leven meer heb genoten van appeltaart met slagroom dan de meeste heiligen. Het leven wordt heilig zodra je ervan geniet. Daar hoef je geen monnik voor te zijn.

 

Waarom ik over die kaalheid begin? Doordat ik laatst toch even met mijn handen in het haar zat.

Ik had een geweldige klant die graag klankschalen wilde bestellen. Natuurlijk zie ik liever iemand blij de deur uitgaan die zelf zorgvuldig zijn klankschalen bij mij heeft uitgezocht. En natuurlijk wilde deze klant dat liever zelf ook. Maar dat ging vanwege omstandigheden niet. Dus zijn verzoek of ik klankschalen voor hem wilde uitzoeken.

Dat doe ik met liefde. Het mooie is dat ik op afstand kan invoelen of een klank een match maakt met iemand of niet. Daar heb ik me tot nu toe nog nooit in vergist.

 

Deze klant gunde zichzelf het complete feestpakket. Dus klankschalen en kloppers. Dat daar ook klankschaalkussens bij horen is logisch. Als je een echte verjaardagstaart wilt, wil je er ook kaarsjes op.

 

Maar eerlijk gezegd ben ik niet van de sierlijke klankschaalkussens. Enerzijds omdat ze soms dempend op de klank van de klankschaal werken. Doordat ze te zacht zijn of een ongeschikte vorm hebben. Anderzijds omdat ik zelf houd van simpel en functioneel. Dat betekent dat ik voor grotere klankschalen altijd platte ronde "pads" gebruik. En voor mini-klankschaaltjes gewoon een rondje knip uit een lap vilt.

 

Maar als je een Klankschaal Expertise Centrum runt, dan kun je niet tegen een klant zeggen: ga zelf maar een rondje vilt knippen. Die wil juist een rondje van de zaak.

 

Tja, wat doe je dan? Ik begon te ijsberen. Liep de keuken in en trok toevallig een aanrechtkastje open. Kreeg ik toch spontaan een creatieve ingeving! Ik mailde direct mijn klant: kleine klankschaalkussentjes heb ik niet, maar ik stuur je als alternatief een leuke suggestie mee.

 

Hieronder laat ik je zien wat ik bedoel :-)

 

 

Ik zag het ineens helemaal voor me. Stel, je viert een feestje met kleine kinderen. Met kabouter-klankschaaltjes en een hele kudde kleurige klankschaalkussentjes. Dat is een vrolijke boel. En mocht er geknoeid worden met limonade, is er altijd een sponsje bij de hand ;-)                       

Die anti-kras schuursponsjes zijn bij Solow te koop voor omgerekend minder dan 0,67 cent per stuk. Dus een echte voordeeltip uit de Hollandse klankschaalkeuken. 

Smaakt dat naar meer? Dan graag tot een volgende keer!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke vandebroeck
6 jaar geleden

Kan ik deze cursus afprinten ?
Geef je in belgie ook cursussen ?
Ik heb vele klankschalen. De kunst is om er goed mee te leren werken