Veel Voorkomende Vragen 

 

Klankschalen, dat is toch voor zweverige mensen?

Mensen kunnen heel zweverig doen over klankschalen. Daarin heb je gelijk. Maar klankschalen zijn niet alleen voor zweverige mensen. Ik ben heel praktisch. Spirituele zoekers die een complete verlichting zoeken, adviseer ik een lampenwinkel te bezoeken. En mensen die graag zweven, raad ik aan een opleiding te volgen tot zweefvliegpiloot ;-) ... De opleiding Deep Sound Massage is nuchter en praktisch. Jouw kritische vragen zijn welkom.

 

 

Bestaat een opleidingsmodule soms uit meerdere delen of niet?

Elke opleidingsmodule bestaat uit 1 dag(deel). Soms zie je een module meerdere keren vermeld staan in de agenda. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen op welke datum je deze module wilt volgen.

 

 

Wat zijn de toelatingseisen?

Je enthousiasme is de enige voorwaarde om te kunnen starten. Maar een kritische nieuwsgierigheid mag ook ;-)

Tijdens de opleiding werken we zonder massagetafels. Daarom is het wel nodig dat je op de grond en op je knieën kunt zitten. Opleidingen of diploma's zijn niet nodig. En ook een achtergrond als masseur of therapeut is niet noodzakelijk.

Indien je de gehele opleiding wilt doen, is het een voorwaarde dat je de modules in chronologische volgorde doorloopt. Omdat er een opbouw in zit. Je kunt dus geen modules overslaan. 

 

 

Moet ik me meteen inschrijven voor de gehele opleiding?

Je hoeft je niet gelijk in te schrijven voor de gehele opleiding. Maar je ontvangt 35 euro korting als je het totaalbedrag van de opleiding in één keer betaalt.

Je kunt je ook per module inschrijven en vervolgens elke keer opnieuw bepalen of je verder wilt met de opleiding. Al loop je dan een groot risico dat er geen deelnameplek meer is.

Helaas is de belangstelling voor de opleiding Deep Sound Massage telkens groter dan het aantal beschikbare deelnameplaatsen. Daarom garandeer ik deelnameplaats alleen aan je na een definitieve aanmelding. Hierdoor heb ik de zekerheid dat je daadwerkelijk deelneemt aan de modules waarvoor je je aanmeldt.

Op deze manier kan ik deelnameplaatsen eerlijk toewijzen. Stel je voor, je zou het zelf waarschijnlijk ook jammer vinden als een ander een deelnameplaats bezet houdt en uiteindelijk niet komt opdagen, terwijl je zelf graag had willen meedoen.

Je kunt een aanmelding definitief maken door een (aan)betaling. Meer hierover lees je in de algemene voorwaarden.

 

 

Ik wil graag de opleiding in zijn geheel doen. Maar ik zie dat ik niet op alle data kan. Wat zijn de mogelijkheden?

We kunnen in overleg een privé-les afspreken. De prijs is wel hoger. Incidenteel geef ik privé-les als een service om cursisten te helpen "in de opleiding" te blijven. Of als ik weet dat het belangrijk is dat mensen snel op weg worden geholpen in het leren werken met klankschalen. Je kunt me mailen voor de precieze mogelijkheden.

 

 

Krijg ik een certificaat na afloop van elke opleidingsmodule?

Nee, je krijgt niet standaard een certificaat na afloop van een opleidingsmodule. Het is niet goed als iemand zich na een module van slechts 1 dagdeel al gecertificeerd klankschaalmasseur zou noemen. Bij het geven van een uitstekende klankschaalmassage komen zoveel details kijken; die kun je niet allemaal in 1 module leren. Daarom zou het onterecht zijn als iemand zich na slechts 1 module al zou uitgeven voor gecertificeerd en bekwaam klankschaalmasseur.

Je ontvangt wel na elke module een bewijs van deelname. Maar dit is iets anders dan het eindcertificaat dat je ontvangt wanneer je de gehele opleiding met succes doorloopt. Dit certificaat ziet er professioneel uit en toont aan dat je BEKWAAM bent.

 

 

Is het noodzakelijk om zelf klankschalen te hebben om mee te kunnen doen aan de opleiding?

Het is niet noodzakelijk om zelf klankschalen te bezitten om mee te doen aan de opleiding. Tijdens de lessen zijn klankschalen en alle oefenmaterialen aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Maar als je echt vaardig wilt worden in het werken met klankschalen, is het wel belangrijk om tussen de modules door zelf te oefenen. Wat dat betreft raad ik het je aan om je eigen klankschalen te hebben. Of in elk geval aan te schaffen zodra je module 1 van de opleiding hebt gedaan.

 

 

Wat kosten de klankschalen die we in de opleiding gebruiken? 

In module 1 en 2 werken we met een basis-set van 3 klankschalen:

1 grote massageschaal - 400 euro

1 kleinere massageschaal - 210 euro

1 aanvullend zen-schaaltje - 50 euro.

 

Kloppers voor de massageschalen naar keuze 20 tot 35 euro.

Klopper voor het aanvullende schaaltje naar keuze 5 tot 26 euro.

 

Vanaf module 3 komt er in totaal slechts één klankschaal bij. De maat (en prijs) van deze schaal kan naar keuze variëren. Een richtlijn is 200 euro.

Als je deze therapeutische instrumenten hebt, dan heb je een mooie basis waarmee je in een klankschaalbehandeling alles kunt doen wat nodig is.

Alles wat je extra aanschaft is extra leuk, maar niet strikt noodzakelijk. De genoemde prijzen zijn richtlijnen (prijspeil 2024). Je kunt er geen rechten aan ontlenen.

 

 

Moet ik nog extra boeken aanschaffen/ literatuur bestuderen?

Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen of te lezen. Alle informatie die je nodig hebt, ontvang je tijdens de opleiding.

 

 

Hoeveel studie uren kost de opleiding?

Alles wat je moet weten, wordt in de les duidelijk behandeld. En je ontvangt hiervan een overzicht. Studeren vraagt daarom weinig extra tijd.

Als je het beste uit deze opleiding wilt halen, raad ik je wel aan om tussen de lessen in één of twee keer de klankschaalmassagebehandeling te oefenen. Het is dan handig als je tenminste 2 uur "oefentijd" beschikbaar hebt.

Hoeveel tijd je daar aan wilt besteden, bepaal je natuurlijk zelf. Maar cursisten geven aan dit heel leuk te vinden. Het is ontspannend om te doen en leidt tot mooie resultaten.

 

 

Kan ik de opleiding in termijnen betalen?

Nadat je de aanbetaling hebt voldaan, ontvang je na afloop van elke les een factuur voor de volgende les. Indien je het gehele opleidingsbedrag in één keer vooraf betaalt, krijg je 35 euro korting.

 

 

Kan de opleiding betaald worden met het STAP-budget?

De opleiding Deep Sound Massage valt helaas niet onder de regeling van STAP-budget. En kan daarom niet betaald worden met het STAP-budget.

 

 

Deze opleiding spreekt me aan. Maar ik vraag me af of het beter is om voor een geaccrediteerde opleiding te kiezen. Heb je advies?

Of je wilt kiezen voor een geaccrediteerde opleiding of niet, dat is natuurlijk heel persoonlijk. Met het voltooien van deze opleiding en enkele goede klantreferenties is het eenvoudig je aan te sluiten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten. Je behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar de voordelen zijn dat je inschrijfkosten lager zijn, dat je vrijgesteld bent van een opleiding medische basiskennis en jaarlijks verplichte bijscholingen. En dat je voldoet aan alle wettelijke eisen. 

Accreditatie of niet, je kunt me mailen als je hier meer over wilt weten. Dan deel ik mijn persoonlijke visie hierop met je en geef ik je graag meer informatie. Zodat je beter je eigen afwegingen kunt maken.

 

 

Mijn vraag staat er niet bij. Hoe krijg ik snel antwoord op mijn vraag?

Stuur je vraag naar: 

info@klankschaalexpertisecentrum.nl 

Ik zal je vraag met plezier beantwoorden. Je ontvangt van mij een persoonlijke reactie. Binnen 24 uur. En vaak al binnen een paar uur!