Deep Sound Masseurs

 

De onderstaande klankschaalmasseurs zijn opgeleid in Deep Sound Massage door het Klankschaal Expertise Centrum. Zij zijn van harte aanbevolen. 

 

 

Groningen

Cees Dekker

Plaats: Eenum

www.integramas.nl

Ik heet u van harte welkom op mijn site. Sinds 2010 heb ik een praktijk voor integratieve massage ofwel ontspanningsmassage. Tevens ben ik geïnspireerd geraakt door de harmoniserende klank van klankschalen en de helende werking daarvan zowel voor mens en dier. Binnen mijn praktijk is het nu ook mogelijk kennis te maken met klankschaalmassage. Mijn missie is een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van mens en dier.

 


Friesland

Petra van Westing

Plaats: Goingarijp

www.petravanwesting.nl

 

Klank raakt het hart, zonder woorden. Het ontspant en inspireert mensen. Klank maakt blij. Dit is wat de wereld mooier maakt. Het engelse woord "sound" betekent zowel geluid als gezond. "Sound mind in a sound body." Al jaren raken de klanken van klankschalen mij. Dit pas ik graag toe in de eindontspanning van Yoga. Ook kan je bij mij terecht voor een klankschaalmassage. Neem een kijkje op mijn website om meer over mij te lezen en waar ik werk in Arnhem en omgeving. Voel je welkom. Namasté!

 


Noord Holland

Marianne Grammata

Plaats: Amstelveen

www.healing-circle.nl

 

Mijn naam is Marianne Grammata en woon samen met mijn vriend en kinderen (10,13,15) in Amstelveen waar ik een hele fijne praktijkruimte aan huis heb.

Mijn droom is altijd geweest om “de mens beter te maken”; en dus werd ik met mijn grootse visie arts waar ik meerdere jaren als anesthesioloog, - huisarts-, -verpleegarts in opleiding werkzaam ben geweest.

Echter merkte ik dat de protocollen binnen de reguliere geneeskunde beperkend werkten en dat ik weinig tijd kreeg om écht te luisteren- en dus iets te kunnen betekenen voor de patiënt.

Deze manier van aanpak samen met mijn drukke gezinsleven heeft mij doen besluiten om uit de reguliere zorg te stappen. Toen ik 5 jaar lang in contact kwam met patiënten met kanker en zag hoeveel voldoening  het de patiënten gaf om gehoord en serieus genomen te worden, gaf het me de overtuiging dat ik me voor een bredere patiëntenpopulatie wilde inzetten.

Ik raakte tegelijk geboeid door de holistische kijk van de geneeskunde en heb hierdoor meerdere opleidingen en cursussen gevolgd tot holistische/ energetische therapeut; als reiki therapeut, energetische masseur en holistische voedingscoach zijn de magische en diep helende trillingen en klanken van de klankschalen prachtig aanvullend en versterkend.

Dankbaar en vereerd ben ik om beide werelden van de reguliere en de complementaire geneeskunde te mogen toepassen in mijn praktijk.

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk in Amstelveen waar je jezelf mag (her-)vinden en bekrachtigen.

 


Sylvia Aemstelledam

Plaats: Amsterdam

Tel 06 33814594/ viasylvia@gmx.com

Tijdens mijn eerste reis door Tibet maakte ik kennis met de klankschalen. De mooie en opvallend rustgevende klanken maakten een diepe indruk op mij. Behalve ontspanning weten de klanken ook van alles los te maken: o.a. emotie en fysieke ongemakken. De kracht, de subtiliteit en de veelzijdigheid van de klankschalen raakten mij en ik kon Tibet niet verlaten zonder mijn eerste klankschaal.

Trillingen en frequenties zijn altijd aanwezig geweest in mijn leven b.v. via mijn onderzoek over akoestiek, door muziek te spelen en door het beoefenen van Reconnective Healing. Ik ben dan ook blij dat ik bij Iwan Boersma de klankschalen effectief en doelgericht leerde gebruiken en die voor fijne en heelzame klankschaalmassages kan inzetten.

Hier bent u van harte welkom om een aandachtvolle en een zorgvuldig gegeven klankschaalmassage te ervaren.

 


Nicolien Brzesowsky

Plaats: Amsterdam & Alkmaar

www.klankschaalconcerten.nl

 

Sinds 2007 ben ik Zen Shiatsu massagetherapeut en ben in mijn behandelingen steeds meer gebruik gaan maken van klankschalen.

Zowel Shiatsu als klankschaalmassage werken heel goed om de energie van het lichaam in balans te brengen. Samen vormen ze een perfecte combinatie, die het effect van de behandeling versterkt.

Ik zet mijn klankschalen in bij gezondheidsklachten of bij vragen over persoonlijke ontwikkeling en bij hooggevoeligheid en burnout.

De opleiding bij Iwan Boersma heeft mijn werk verrijkt en ook mijzelf. Ik kan mijn klanten nu meer opties bieden, afgestemd op hun behoefte; een Shiatsu Massage, een gecombineerde behandeling of een klassieke klankschaalmassage. Ook geef ik klankschaalconcerten.

Van harte welkom in Amsterdam en Alkmaar!

 


Natasja Boers

Plaats: Beverwijk

www.praktijkjustforyou.nl

Hi, ik ben Natasja. Door in een opleiding heel kort met klankschalen gewerkt te hebben raakte ik dol enthousiast! Wat een uitwerking hadden deze bijzondere schalen op een mens. Zo ontzettend mooi. Deze vorm van therapie wilde ik, naast hypnotherapie, maar al te graag aanbieden in mijn eigen 'Praktijk Just for You' in Beverwijk. Na de DeepSound Massage opleiding gevolgd te hebben bij Iwan met nóg mooiere en intensere therapeutische schalen wist ik het zeker. Met deze behandeling ga ik mensen héél blij mee maken in mijn praktijk. Iwan heeft mij met zijn expertise en liefde voor klankschalen geholpen met de aanschaf van de schalen, waardoor ik met professionele, therapeutische klankschalen werk die zeer mooi op elkaar afgestemd zijn. Ben jij nieuwsgierig naar wat deze bijzondere schalen voor jou kunnen betekenen? Dan zie ik je snel!

 


Eric Broere

Plaats: Hilversum

www.dehelendeklank.nl

 

Ik geef klankschaalmassages en klankmeditaties vanuit mijn praktijk aan de Vaartweg te Hilversum. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld door de bijzondere energie en uitwerking van klankschalen en andere Oosterse klankinstrumenten. Om me te bekwamen in de toepassing, kennis en techniek van deze bijzondere instrumenten heb ik de opleiding Deep Sound Massage gevolgd. Iwan benadert het werken met klankschalen vanuit een enorme precisie en fijngevoeligheid.

Mijn intentie is om met behulp van klankinstrumenten en hun energetische werking, mensen dichtbij hun hart en eigen kern te brengen. Vanuit het hart en met verstand keuzes maken, heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik wil deze intentie c.q. levenswijze graag delen met de mensen om mij heen.

 


Tina Marquardt

Plaats: Hilversum

www.goudenverbinding.nl

 

Wat ik het allermooist vind om te doen is mensen begeleiden op hun weg naar binnen. Dit doe ik door aandachtig naar mijn cliënten te luisteren en ze vervolgens in stilte te verwennen met een heerlijke klankmassage of reikibehandeling.

Hierdoor kun je op een veilige en ontspannen manier contact maken met je ware kern. Mijn behandelingen voer ik rustig en met liefdevolle intenties uit, iets wat ik ook Iwan zie doen als hij met een groep of individueel bezig is. Ik denk dat dit een extra dimensie toevoegt aan het werk met klank, trilling en energie. Dit vind ik magisch.

Je kunt bij mij terecht voor pure ontspanning maar ook als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

 


Zuid Holland

Gilbert Frijters

Plaats: 's-Gravenzande
 
Na jaren als ICT Adviseur te hebben gewerkt, vond ik het tijd om het roer om te gooien. Ik merkte dat de voldoening in mijn werk weg was. Te veel stress en gedoe om nog met plezier te kunnen werken. Ik wilde van alle stress af die ik om mij heen zag. Daaruit is ook het idee ontstaan om voor mijzelf te beginnen en mensen een stukje onthaasting en ontspanning te bieden. Het leven hoeft niet altijd zo gehaast te zijn. Daaruit is ook de naam voor mijn bedrijf ontstaan: Praktijk Slow Life.
 
De praktijk heb ik met zorg ingericht, zodat die ideaal is om een rustmoment te creëren. Ik doe dit met klankschaalmassages maar ook met andere massages, als ze maar ontspannend zijn. Je kunt even de wereld om je heen vergeten bij een fijne klankschaalmassage. Een erg bijzondere ervaring met heerlijke geluiden en de trillingen van de klankschalen. 
 
Don't hurry, be happy.
 

Yvonne Riem

Plaats: Zoetermeer

www.brainenbodycare.nl

 

Het inzetten van klankschalen om healingwerk te kunnen doen is voor mij een geweldige toevoeging aan de verschillende vormen van therapie die ik geef in mijn praktijk.

Als Reiki therapeut en energetisch therapeut werk ik op verschillende manieren samen met mijn cliënt om een zo optimaal mogelijke vorm van healing te bereiken.

De klankschaal geeft een enorme meerwaarde aan mijn sessies.
Je kunt de Klankschaal Healing als sessie op zich boeken en het kan ook gecombineerd worden met een andere vorm van (energetische) therapie.

Samen met mijn man voer ik de praktijk Brain en Body care.
Op de site van Brain en Body care vind je een uitgebreide beschrijving van alle therapieën die wij aanbieden en hoe je makkelijk met ons in contact komt.

"It is not my job to heal you, it's my job to quide you while you heal yourself"
Namasté, Yvonne

 


Zeeland

Brechtje Romeijnders

Plaats: Zierikzee

www.klankentent.com

 

Klank en wat klank doet met een mens, fascineert me enorm. Ik vind het iedere keer opnieuw bijzonder om mensen onder te dompelen in de klanken van mijn schalen, windgongetjes, klankbuizen en handpan. In 2000 ben ik afgestudeerd als muziekinstrumentenbouwster. Daarna ben ik het menselijk instrument verder gaan bestuderen, als logopedist-stemtherapeut, docent en coach. 

Intuïtief werken, met volle aandacht voor de ander, is wat ik het allerliefste doe. 

Als 'klankmevrouw' komen al mijn ervaringen bij elkaar. Zo heb ik een akoestische klankplaat ontwikkeld, waar je op ligt bij een klankmassage. Alle trillingen van de klankschalen die rondom je staan, worden overgenomen door de plaat en beleef je door je hele lichaam. 

Je kunt bij mij terecht voor individuele klankmassages, klankwandelingen en geleide meditaties. Ook ontvang ik graag groepen in mijn Klankentent, voor klankreizen en workshops, waarbij klanken van helende instrumenten worden gecombineerd met je eigen instrument: jouw lichaam. Als je zelf leert om deze te bespelen, dan is dat zo verrijkend!

 


Flevoland

Yvonne Heijl

Plaats: Almere

www.facebook.com/klankschalenalmere/

 

In mijn praktijk voor Voeding en Gezondheid begeleid ik mensen die een fysiek of mentaal probleem ervaren naar een gezonder leven in de breedste zin. Hierbij maak ik gebruik van voeding en suppletie. In 2016 heb ik bij Iwan de opleiding met Klankschalen mogen volgen en is het plaatje voor mij compleet. In die zin compleet dat bij fysieke of mentale problemen plus gezonde voeding de diepste cellen niet bereikt worden. Door de toevoeging, bij sommigen, van klankmassage zijn de trillingen het sluitstuk (of beginstuk!) om alles wat zich vast heeft gezet in het lichaam weer te laten stromen. Klanken en frequenties van mijn schalen zorgen voor harmonie in alle cellen waardoor je in een diepe ontspanning komt. Naast genieten herstelt door deze beweging het zelfhelend vermogen en kunnen blokkades zichzelf opheffen. 

Binnen een veranderingsproces naar een gezond en fit leven kan klankmassage een mooie ondersteuning bieden.

 


Gelderland

Danielle Lieve Ruis

Plaats: Afferden

06-45960656/ danielle.ruis@hotmail.com

 

Ik ben Danielle Lieven Ruis, 49 jaar, moeder van 3 kinderen.

Ik ben met klankschalen in aanraking gekomen door mijn werk, ik werk met ernstig meervoudig beperkte cliënten. Ik zag wat de klanken van de klankschalen en de aanraking van de klankschalen deed met de cliënten. Ik wilde dit zelf ook gaan ervaren door het te ontvangen en te geven. Wat een geweldige beleving. Graag wil ik ook anderen deze diepe ontspanning van lichaam en geest laten ervaren.

Gunt u uzelf ook een keer deze ervaring? Ik kan de locatie, klankschaalmassage of klankbeleving helemaal op uw wensen afstemmen.

 


Zahra Azzouz

Plaats: Ede

www.qoeqa.nl

 

Hallo ik ben Zahra,

Ik ben al vele jaren werkzaam als fotograaf. In mijn zoektocht naar meer, heb ik een opleiding tot stresscounselor afgerond.

Mijn eerste ontmoeting met klankschalen was tijdens een yin yoga les. Geïnspireerd door de prachtige klanken ben ik gaan zoeken naar wat er bij mij zou passen.

Zo kwam ik terecht op de site van Iwan. Daar begon het avontuur “der klanken”.

Nu ben ik een trotse eigenaresse van gouden schalen. Ik ben dankbaar dat ik met deze klanken, mensen een klankschaalmassage mag geven. Ik doe dit met veel gevoel en passie.

Klanken van goud. Goud, de koning de edelmetalen. Goud sprankelt, ontspant en straalt voor innerlijke wijsheid.

Wil je ook een klankschaalmassage? Dan hoor ik je graag.

 


Henk Mosterdijk

Plaats: Nijmegen

www.lung-ta.nl

 

Mijn eerste kennismaking met een klankschaal zal ik nooit vergeten, dat was toen ik voor de eerste keer meedeed aan een zen meditatie in 2008. In die groep werd elke meditatie ingeleid en beëindigd met een paar slagen op een grote klankschaal. De klanken maakten direct een enorme indruk op mij. Het geluid vond ik erg rustgevend. Ik voelde de trilling nog lang in mij resoneren, ook nog een poosje nadat het geluid al uitgedoofd was.

Pas in 2018 in het laatste jaar van de 3-jarige ITIP opleiding ben ik echt geraakt door de intrigerende klanken van klankschalen en andere klank-instrumenten tijdens een studieblok vol energetisch werk. Hierdoor is een stroom aan klankrijke objecten op gang gekomen, die uitgemond is in een grote serie klank-instrumenten waaronder ook enkele klankschalen.

Er ging een wereld voor mij open, toen ik ontdekte, dat met behulp van klanken (geluidstrillingen) bij mensen spanningen en pijn verminderd of weggenomen kunnen worden. Die vaardigheid wilde ik ook leren. Ik ben dan ook erg blij, dat ik gekozen heb voor de opleiding Deep Sound Massage van Iwan Boersma. Nu kan ik met mijn klankschalen naast mooie geluiden maken ook echt mensen helpen.

 


Utrecht

Larissa van Beek

Plaats: Amersfoort

www.aleen.nl

 

Welkom bij Al één, Centrum voor Zielsgroei. De missie van Al één is om mensen te begeleiden bij hun proces van bewustwording, waarbij mensen hun eigen heelheid en hun kracht gaan ervaren. Alles wat ik aanbied, doe ik vanuit de overtuiging dat iedereen in zichzelf een grote bron van kracht heeft. Het is mijn gave om met mijn helende en heldere vermogens de blokkades, pijn of ander ongemak te transformeren tot levenskracht. Ik geef workshops, individuele zielsconsulten en healingen. Daarnaast geloof ik in het helende effect van klanken. Daarom geef ik individuele klankschalen massages. De harmoniserende klanken van klankschalen zorgen voor diepe ontspanning. In deze ontspanning vindt een transformatie van energie plaats die helend is. Door deze diepe ontspanning te ervaren, krijgen lichaam en geest de kans te herstellen, te helen. Ik begeleid jou naar je eigen bron, jouw kracht, naar de wens van jouw ziel.

 


Iwan Boersma

Plaats: Amersfoort

www.klankschaalexpertisecentrum.nl

 

Al sinds 2007 heb ik een passie voor klankschalen. Het fascinerende van klank vind ik dat het iets heel eenvoudigs en alledaags is. Maar dat het enorm veel voor je gezondheid kan doen. Op een aangename manier. Zonder vervelende bijwerkingen. En zonder dat je er een inspanning voor hoeft te leveren.

Natuurlijk hoop ik dat zoveel mogelijk mensen het plezier en de helende effecten van klankschalen mogen ontdekken. Daarom heb ik het Klankschaal Expertise Centrum opgericht. Je kunt bij mij terecht voor het aanschaffen van professionele klankschalen en de opleiding Deep Sound Massage. Ik leerde al honderden cursisten met precisie en passie te werken met klankschalen.

 


Noord-Brabant

Zjosque Bergman

Plaats: Den Bosch

www.zjosque.nl

 

Ik werk in 'Praktijk Zjosque' sinds een aantal jaren met klankschalen en bied ook graag de mogelijkheid van een prachtige combinatie met Holistic Pulsing. Deze beide mooie zachte behandelvormen waarbij zonder druk en pijn gewerkt kan worden aan het ontspannen, loslaten en bewustworden geven vaak aangename, en soms ook geweldige resultaten. Welkom!


Laurette der Kinderen

Plaats: Goirle

lm.derkinderen@live.com/ 06 22433681

 

Hai, ik heet Laurette der Kinderen, bijna 53 jaar en ik geef nu zo’n 5 jaar klankschaalmassages in onze praktijkruimte in Goirle. Het liefst met een vleugje spiritualiteit, een zachte achtergrondmeditatie. Elke keer doet het weer goed te zien hoe diep tot rust jonge, middelbare en oude mensen komen na een klankschaalmassage. 

Als docent, zangeres, natuurliefhebber en kunstenaar breng ik graag klank en schoonheid van de mens in samenhang met alles via de klankschalen echt naar buiten en mensen gaan dan ook vaak met heel relaxed gevoel weer naar huis na een klankschaalmassage. Het voelt heel dankbaar dit te mogen doen!


Els Nienhuis

Plaats: Goirle

clmnienhuis@outlook.com/06 51351337

 

Even voorstellen…ik ben Els Nienhuis, 69 jaar. Eerder ben ik 26 jaar lang people manager bij een groot bedrijf geweest en ik help, ook nu ik met pensioen ben, al jaren mensen op allerlei aspecten van het leven. Dat is waar ik voor sta en mijn kracht uit haal. Sinds 2013 heb ik een praktijk voor klankschaalmassage in onze praktijkruimte in Goirle.

Er komen vaak cliënten, die vooral vinden dat het rust geeft. Dat is het grootste doel.…rust in deze drukke wereld. Hoewel ik geen arts ben en dat niet wil suggereren, geven mensen met klachten vaak aan dat deze verdwijnen na enkele behandelingen (denk bijv. aan artrose, tunnelsyndroom enz.). Ook werkt het preventief.

De dankbare appjes die ik later van cliënten krijg geven mij zoveel energie. Heerlijk om mensen op deze manier te mogen helpen.


Tineke van der Mark

Plaats: Oosteind

Contact: www.klankschaalhealing-ovib.nl

 

Hallo, ik ben Tineke en sinds 1995 werkzaam als massagetherapeut in mijn eigen praktijk. Mensen weer een stukje op weg mogen helpen en met een goed gevoel de deur uit zien gaan, geeft mij altijd veel voldoening.

Toen ik jaren geleden een klankschaalmeditatie mee heb mogen maken, werd ik meteen geraakt door de bijzondere klanken.

Het werd mijn wens om ooit een klankschaal aan te schaffen. Het gebeurde dat ik tegen een mooi schaaltje aanliep, maar wat kon ik er mee?

Bij mijn zoektocht naar meer kwam ik bij Iwan uit. Bij Iwan ging er voor mij een grote klankschaalwereld open en de Deep Sound Massage opleiding werd een logisch gevolg.

Ondertussen geef ik vol passie en enthousiasme klankschaal massages aan mijn klanten en uiteraard aan mijn gezin.

De helende werking van de klankschalen is magisch, het stimuleert het zelfherstellend vermogen van zowel mens als dier.

Na een behandeling sta je letterlijk weer beter in je eigen kracht.

Nieuwsgierig geworden wat een klankschaalmassage voor jou kan betekenen? Laat het me weten en wellicht zien we elkaar snel.


Francis Happe

Plaats: Volkel/ Uden

www.massagefrancishappe.nl

 

Als sportmasseuse wilde ik mijn mogelijkheden breder kunnen inzetten. Om voor meer mensen een passende massage te kunnen bieden is de Klankschaal zeker een waardevolle aanvulling. Een combinatie van aanraking, geluid en trilling is rustgevend en ontspannend. Het vinden van de juiste frequenties en daarmee resoneren is een heerlijke zoektocht naar balans en herstel. 

Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen.


Sita Brispat

Plaats: Waalre

www.sitayogasutra.nl

 

Ik ben Sita Brispat, moeder van 3 kinderen, opgevoed in de hindoestaanse cultuur en traditie, met yoga, muziek en gezonde voeding volgens de Ayurvedische leer. Ik heb dit als een bijzondere levensweg ervaren.

Daardoor heb ik gewerkt aan Sita Yoga Sutra. Compleetheid van Yoga, Massage, Voeding.

De eerste dag dat ik kennis heb mogen maken met Klankschalen was het voor mij het geluid van een ruisende zee en de trillingen die tot diep in je lichaam voelbaar waren.

Graag wil ik deze ervaring met andere delen en laten voelen dat de natuur in ieder aanwezig is.

Ik heb geleerd klanken zo op elkaar af te stemmen dat ze het lichaam harmoniseren en ordenen. Laat je je ook ervaren met prachtige trillingen en helende klanken door je heen stromen en ervaar diepe ontspanning aan lichaam en geest.

Ben je op zoek naar een al gehele staat van bewustzijn door middel van Yoga, Massage en voeding, neem een kijkje op mijn website of neem contact op.

Ik begeleid je naar het bewust zijnde van jezelf.


Limburg

Wendy Vos Wouterse

Plaats: Simpelveld

www.soundsessions.nl

 

Mijn naam is Wendy Vos Wouterse en ik woon met ons liefdevolle gezin in het Limburgse heuvelland. Naast Soundsessions ben ik ook de trotse eigenaar van RCENA, recruitment casemanagers verzuim en arbeidsdeskundigen.


Op zeer jonge leeftijd heb ik mogen ervaren hoe intens het geluid van een klankschaal kan zijn. Ik werd geraakt en wilde daar graag meer over weten en vertellen. Het gevoel wat klank met een mens kan doen heeft me nooit losgelaten maar blijkbaar had ik eerst hele andere paden te bewandelen. Ik begrijp nu waarom je in het leven niet altijd direct krijgt wat je wenst en dat geduld en levenservaring voor veel verrijking kan zorgen. Nu na behoorlijk wat jaren heb ik bewust de keuze gemaakt om de verdieping op te zoeken d.m.v. een zeer passende opleiding. Mijn opgedane kennis draag ik met veel passie en overtuiging uit.