Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.

 


Klankschaalboek 

Preview van 2 artikelen

 

Ik heb besloten een boek over klankschalen te gaan schrijven. En dit is het begin.

 

Heb jij ooit deze ervaring gehad? Dat je een boek leest waar de passie en bezieling van elke bladzijde spettert. Het pakt je zo dat je niet meer wilt stoppen met lezen. Ik heb dat wel eens gehad. Zo'n boek waar ik zelfs in mijn graf nog jaren stil van onder de indruk kan zijn. En dat terwijl ik een absolute niet-lezer ben. Zo'n boek zou ik best willen schrijven. Al moet je dan wel een goede schrijver zijn...

 

Anyway, ik ben begonnen met het schrijven van een boek over klankschalen. 1 van de dingen die me opvalt, is dat alle boeken over klankschalen die ik ken met een hele serieuze toon zijn geschreven. Maar werken met klankschalen is geweldig leuk! Dus moet het lezen over klankschalen ook leuk zijn.

 

Ik heb niet voor ogen om een allesomvattende klankschaalbijbel te schrijven. Of een uitputtend studieboek.

Ik wil graag een boek schrijven dat lekker wegleest. In de vorm van korte artikelen. Waarin mensen die met klankschalen (willen gaan) werken, terloops een schat aan informatie, tips, suggesties en ideeën kunnen opdoen.

 

Omdat ik het leuk vind je te betrekken bij het schrijven van mijn boek, heb ik alvast 2 artikelen uit mijn klankschaalboek voor je. Je kunt ze hieronder gratis downloaden. Zo kun je alvast kennis maken met mijn "schrijftoon". Ik ontvang graag je feedback. Of je de schrijfstijl prettig vindt en of je zulke artikelen de moeite waard vindt om te lezen.

 

Oh ja, mocht je het leuk vinden om mee te denken over een titel van het boek, je bent welkom met je suggesties...

 

Ik wens je veel leesplezier!

 

Gratis download 2 artikelen uit het klankschaalboek

Preview 2 artikelen
PDF – 52,4 KB 1097 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

wil den hartog
6 jaar geleden

Hallo Iwan vraagje hoe belangrijk is temperatuur voor de klankschaal om er het mooiste geluid te krijgen gr wil

Iwan
6 jaar geleden

Hallo Wil,

In de praktijk denk ik dat de klankverschillen als gevolg van temperatuursverschillen klein is. En vooral een gevoelskwestie.

Mijn eigen ervaring is dat klankschalen minimaal op kamertemperatuur moeten zijn.

Klankschalen op vriestemperatuur of koelkasttemperatuur lijken een schaal hard en stug te maken. (Ik denk dat de moleculaire structuur compacter wordt. Waardoor het materiaal minder flex krijgt.) Waardoor de klank er minder "warm" en vol uitkomt.

Handig om te weten als je met je klankschalen door de vrieskou moet voorafgaand aan een klankschaalconcert.

Schalen die opgewarmd zijn, klinken naar mijn idee beter. Hoe warmer hoe beter. Als ik zelf de temperatuur kon kiezen voor klankschalen zou die liggen tussen de 25 en 50 graden Celsius.