Klankschalen

Iwan Professional Therapeutic Quality

 

Inmiddels vanuit het hele land (en zelfs buitenland) komen mensen bij Helend Contact - Klankschaal Expertise Centrum om klankschalen te kopen. Klanten zijn enthousiast over het aanbod. Klankschalen met het kwaliteitszegel Iwan Professional Therapeutic Quality hebben een strenge selectie doorstaan en worden gewaardeerd om de volgende kenmerken:

 

Subliem. Zuiver van klank. Compleet evenwichtig van trilling.

✅ Een lang aanhoudende volle klank, waarin alle klanklagen mooi vol doorklinken.

✅ Rijk aan toonfrequenties.

Een lichte slag is voldoende om de schalen in trilling te brengen.

✅ Grotere schalen hebben een diep grondende klank.

✅ Een rustig pulsritme waardoor een rustige focus ontstaat.

 Een intensieve diepwerkende trilling

 Met de aankoop van deze klankschalen steun je Warchild.

Elke klankschaal met het kwaliteitszegel Iwan Professional Therapeutic Quality heb ik (Iwan) persoonlijk uitgezocht, beluisterd en geselecteerd. Met maar 1 doel voor ogen: jou Therapie Klankschalen kunnen bieden die voortreffelijk zijn in zuiverheid van klank en geluidstrilling.

In 17 jaar tijd heb ik letterlijk tienduizenden klankschalen in mijn handen gehad. Daardoor weet ik wat mogelijk is op klankschaalgebied. Ik weet onmiddellijk of een klankschaal technisch nog beter zou kunnen of niet.

Om een klankschaal te kwalificeren, beoordeel ik een klankschaal op meer dan 20 aspecten.

 

Uitstekende klankschalen vinden is een tijdrovend proces. Zulke klankschalen zijn schaars. Gemiddeld genomen kan ik daarom slechts hooguit 1 klankschaal per dag aan mijn verkoopvoorraad toevoegen.

 

De klank van Iwan Professional Therapeutic Quality klankschalen is absoluut zuiver. Juist in het therapeutisch werken met klankschalen is een evenwichtige trilling van het grootste belang.

 

Veel mensen denken dat je aan een klankschaal kunt horen of deze goed is. Immers, als de klank zuiver is, zal de trilling ook zuiver zijn.

Dit is maar gedeeltelijk waar. Als de klank zuiver is, hoeft de trilling niet evenwichtig te zijn.

 

Klank heeft twee aspecten: het hoorbare geluid en de voelbare trilling. Het hoorbare geluid is een aangenaam aspect. Maar het is de trilling die het diepgaande, ontspannende en helende effect sorteert.

 

Zuiverheid van hoorbare klank, betekent nog niet perse evenwichtigheid van trilling. Door middel van voelen kun je veel nauwkeuriger vaststellen of een klank zuiver is, dan door middel van luisteren. Stel het je zo voor. Je ziet een fiets tegen de muur staan en kijkt naar de wielen. Je zegt dan al gauw: de wielen zijn rond. Je kunt dit zien, vergelijken met luisteren naar een klankschaal. Je zegt dan al gauw, de klank is zuiver.

Maar stel nu, dat je de wielen laat draaien. Je ziet dan al gauw of er een slag in het wiel zit. Waar een onevenwichtigheid in het wiel zit. Je kunt dit vergelijken met een klankschaal die trilt. Daarin zit ook een trillingsbeweging die heen en weer gaat  over de hele schaalrand.

 

Je kunt hierdoor zeer nauwkeurig opmerken of deze evenwichtig is of niet. Stel je voor dat iemand zou gaan fietsen met 1 of 2 wielen waarin een slag zit. Dan zou dit een onevenwichtige uitwerking hebben op (het rijgedrag van) deze fietser. Hij zou gaan slingeren.

Stel je voor dat je een onevenwichtige trilling (golfbeweging) door het lichaam van iemand heen stuurt. Dan heeft dit een disharmoniërende werking. Zuivere klank is tot op celniveau in staat om patronen van harmonie te scheppen. Ze activeren het gezonde celgeheugen. Zuiverheid van klank is dus van het grootste belang! Onderzoekers als Alexander Lautenwasser en Robert Boerman hebben prachtig zichtbaar gemaakt wat klank kan doen. Zie bijvoorbeeld www.waterklankbeelden.nl.

 

Ik ben ervan overtuigd dat het vaststellen of een trilling zuiver is of niet, door mensenhanden moet worden gedaan. En niet overgenomen kan worden door een computer. Maar ik zeg dit niet zomaar. Je hebt dan wel een specialist nodig die diepgaande feeling heeft in het werken met klank en het verfijnd waarnemen van klanktrillingen. Aan de andere kant kan ik je ook geruststellen. Mijn ervaring is dat mensen die geen verstand hebben van klankschalen, op gevoel vaak ook in staat zijn de betere van de minder goede klankschalen te onderscheiden. Een topsporter kan zich zo ontwikkelen dat hij in een uur meer dan 50 km kan fietsen. Een goede osteopaat is in staat om de oneffenheid van 1 haar onder een laag van 70 vellen papier te voelen. Ieder mens heeft de gave zijn vermogens tot ontwikkeling te brengen. Ik ben in staat om nauwkeurig te voelen of een klanktrilling evenwichtig is of niet.

 

Iwan Professional Therapeutic Quality Klankschalen zijn gegarandeerd uiterst evenwichtig in hun klanktrilling. Helend Contact doet nooit een concessie aan de klank en is kritisch als het gaat om de klanktrilling die de klankschaal voortbrengt.

 

Aspecten van klanktrilling zijn:

- de scherpte

- de intensiteit

- de verfijndheid

- de kracht

- de soepelheid

 

 

Een intensieve en verfijnde trilling is een belangrijk kenmerk van een klankschaal van therapeutische kwaliteit. 

Mijn ervaring is dat cursisten en klanten makkelijk het verschil tussen een gewone klankschaal en een diepwerkende therapeutische klankschaal kunnen voelen. Ook als ze nog niets weten van klankschalen.

 

Laagfrequente Therapieschalen

Laagfrequente therapieschalen zijn een aparte categorie binnen de therapieschalen. Ze zijn het meest gewild. En tegelijkertijd ook heel schaars leverbaar. Het gaat om therapieschalen met frequenties tussen de 60 en 70 hertz. Het is bijzonder om met zulke frequenties te werken in een therapieschaal van ca 28 tot 30 cm. In een gewone klankschaal vind je zulke lage frequenties alleen in prijzige schalen van 40 cm of meer. Gezien het gewicht en de grootte zijn zulke klankschalen niet geschikt om mee op het lichaam te werken. 

 

In mijn eigen praktijk werk ik met laagfrequente therapieschalen. Ze werken grondig bij o.a. aandoeningen van spieren.

 

Ben je ook benieuwd naar dat kwaliteitsverschil?

Kom een keer langs. En ervaar zelf Iwan Professional Therapeutic Klankschalen.

Een wereld van verschil.

 

Meer informatie over Therapie Schalen:

Klankschalen beluisteren