Klankschalen

Iwan Professional Therapeutic Quality

 

Inmiddels vanuit het hele land (en zelfs buitenland) komen mensen bij Helend Contact - Klankschaal Expertise Centrum om klankschalen te kopen. Klanten zijn enthousiast over het aanbod. Klankschalen met het kwaliteitszegel Iwan Professional Therapeutic Quality hebben een strenge selectie doorstaan en worden gewaardeerd om de volgende kenmerken:

 

Subliem. Zuiver van klank. Compleet evenwichtig van trilling.

Een lang aanhoudende volle klank, waarin alle klanklagen mooi vol doorklinken.

Een lichte slag is voldoende om de schalen in trilling te brengen.

Grotere schalen hebben een gecentreerde klank en een rustig pulsritme waardoor een rustige focus ontstaat.

Iwan Professional Therapeutic Quality klankschalen hebben een schappelijke prijs in vergelijking met andere therapeutische klankschalen

  Met de aankoop van deze klankschalen steun je Warchild.

Elke klankschaal met het kwaliteitszegel Iwan Professional Therapeutic Quality heb ik (Iwan) persoonlijk uitgezocht, beluisterd en geselecteerd. Met maar 1 doel voor ogen: jou klankschalen kunnen bieden die voortreffelijk zijn in zuiverheid van klank en geluidstrilling.

Goede klankschalen vinden is een tijdrovend proces. Goede klankschalen zijn schaars. Gemiddeld genomen kan ik daarom slechts 1 klankschaal per dag aan mijn verkoopvoorraad toevoegen.

 

De klank van Iwan Professional Therapeutic Quality klankschalen is absoluut zuiver. Juist in het therapeutisch werken met klankschalen is een evenwichtige trilling van het grootste belang.

 

Veel mensen denken dat je aan een klankschaal kunt horen of deze goed is. Immers, als de klank zuiver is, zal de trilling ook zuiver zijn.

Dit is maar gedeeltelijk waar. Als de klank zuiver is, hoeft de trilling niet evenwichtig te zijn.

 

Klank heeft twee aspecten: het hoorbare geluid en de voelbare trilling. Het hoorbare geluid is een aangenaam aspect. Maar het is de trilling die het diepgaande, ontspannende effect sorteert.

 

Zuiverheid van hoorbare klank, betekent nog niet perse evenwichtigheid van trilling. Door middel van voelen kun je veel nauwkeuriger vaststellen of een klank zuiver is, dan door middel van luisteren. Stel het je zo voor. Je ziet een fiets tegen de muur staan en kijkt naar de wielen. Je zegt dan al gauw: de wielen zijn rond. Je kunt dit zien, vergelijken met luisteren naar een klankschaal. Je zegt dan al gauw, de klank is zuiver.

Maar stel nu, dat je de wielen laat draaien. Je ziet dan al gauw of er een slag in het wiel zit. Waar een onevenwichtigheid in het wiel zit. Je kunt dit vergelijken met een klankschaal die trilt. Daarin zit ook een trillingsbeweging die heen en weer gaat  over de hele schaalrand.

 

Je kunt hierdoor zeer nauwkeurig opmerken of deze evenwichtig is of niet. Stel je voor dat iemand zou gaan fietsen met 1 of 2 wielen waarin een slag zit. Dan zou dit een onevenwichtige uitwerking hebben op (het rijgedrag van) deze fietser. Hij zou gaan slingeren.

Stel je voor dat je een onevenwichtige trilling (golfbeweging) door het lichaam van iemand heen stuurt. Dan heeft dit een disharmoniërende werking. Zuivere klank is tot op celniveau in staat om patronen van harmonie te scheppen. Ze activeren het gezonde celgeheugen. Zuiverheid van klank is dus van het grootste belang! Onderzoekers als Alexander Lautenwasser en Robert Boerman hebben prachtig zichtbaar gemaakt wat klank kan doen. Zie bijvoorbeeld www.waterklankbeelden.nl.

 

Ik ben ervan overtuigd dat het vaststellen of een trilling zuiver is of niet, door mensenhanden moet worden gedaan. En niet overgenomen kan worden door een computer. Maar ik zeg dit niet zomaar. Je hebt dan wel een specialist nodig die diepgaande feeling heeft in het werken met klank en het verfijnd waarnemen van klanktrillingen. Aan de andere kant kan ik je ook geruststellen. Mijn ervaring is dat mensen die geen verstand hebben van klankschalen, op gevoel vaak ook in staat zijn de betere van de minder goede klankschalen te onderscheiden. Een topsporter kan zich zo ontwikkelen dat hij in een uur meer dan 50 km kan fietsen. Een goede osteopaat is in staat om de oneffenheid van 1 haar onder een laag van 70 vellen papier te voelen. Ieder mens heeft de gave zijn vermogens tot ontwikkeling te brengen. Ik ben in staat om nauwkeurig te voelen of een klanktrilling evenwichtig is of niet.

 

Ik heb ooit therapeutische klankschalen in handen gehad die behoren tot de allerduurste die er op de markt verkrijgbaar zijn. Klankschalen waarvan wordt beweerd dat ze computergestuurd gecontroleerd worden op zuiverheid en frequenties, waarna ze gelabeld worden als “dure therapeutische klankschaal”. Toch kon ik in deze klankschaaltrilling een minieme onevenwichtigheid vaststellen. Een beginneling of een gevorderde zou deze onzuiverheid waarschijnlijk niet opgemerkt hebben. Maar klankschalen die in de allerduurste categorie vallen (reken 3x de prijs van een “gewone” klankschaal) en die propageren van de hoogste kwaliteit te zijn, zouden zo’n gebrek niet mogen vertonen.

 

Iwan Professional Therapeutic Quality Klankschalen zijn gegarandeerd uiterst evenwichtig in hun klanktrilling. Helend Contact doet nooit een concessie aan de klank en is kritisch in aspecten die van invloed zijn op de evenwichtigheid van de voelbare klanktrilling die de klankschaal voortbrengt:

 

1. De rand van de klankschaal moet overal even dik zijn.

Voor een gelijkmatige trilling is het belangrijk dat de wand van de klankschaal overal even dik is. Stel je een centrifuge met een verticale trommel voor, waarin zich kleding bevindt. Wanneer de trommel langzaam begint te draaien en de kleding bevindt zich nog aan 1 zijde van de trommel, dan zal deze erg gaan schudden. Doordat de massa ongelijk verdeeld is. Later zal door de middelpuntvliedende kracht de kleding gelijkmatig verdeeld worden en zal de trommel evenwichtiger gaan draaien.

Plaatsen waar de rand verdikt is, kunnen gezien worden als kleding die ongelijkmatig in de centrifugetrommel zit verdeeld.

 

Je kunt je ook voorstellen dat in het algemeen genomen, dunner materiaal van dezelfde stof, meer flexibiliteit (flex) zal vertonen, dan dikker materiaal. Een dun plastic liniaaltje heeft meer veerkracht dan een dikke kunststof (snij)plank. Ofwel hoe dunner het materiaal, hoe groter de uitwijking van de heen en weergaande trilling. Vergelijk de heen- en weergaande trilling met de grote slinger van een oude klok. Als je dit weer plaatst in het perspectief van de klankschaal. Dan zal de rand op plaatsen waar de rand verdikt is, een kleinere trillingsuitwijking hebben, dan op plaatsen waar de rand dunner is. Hierdoor kan de klankschaal onevenwichtig gaan trillen.

 

2. Een gelijke verdeling van de massa.

Als je het bovenstaande hebt gelezen, dan begrijp je dat een ongelijke verdeling van de massa, kan zorgen voor een onevenwichtige trilling van de klankschaal. Dus dan kom je meteen op het volgende aspect waar je op kunt letten: is de rand van de klankschaal overal even hoog.

 

3. Een mooie klankschaal is rond.

Een mooie klankschaal is een bezield stuk handwerk. Daardoor is het heel goed mogelijk dat de vorm van de klankschaal wat onvolkomenheden of oneffenheden vertoont. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn voor de klank en trilling. Maar een mooie handgemaakte klankschaal mag geen excuus zijn voor een misvormde klankschaal. Zet een klankschaal neer en bekijk hem loodrecht van bovenaf. Een klankschaal die niet zorgvuldig is gemaakt zal er ovaal uitzien. In plaats van rond. Dit kan weer leiden tot een onevenwichtige trilling in de klankschaal. Als je dit uitvergroot moet illustreren. Een fiets met wielen die eivormig zijn, zal hobbelen. Een klankschaal met een eivormige rand, waardoorheen de rondgaande trilling zich beweegt, zal een schaal op subtiel niveau uit balans brengen.

 

De bovengenoemde factoren kunnen een belangrijke invloed hebben op de klanktrilling. Maar zijn niet perse doorslaggevend. Door naar een schaal te kijken, kun je slechts een gedeeltelijke indicatie krijgen of de massa van de klankschaal evenwichtig verdeeld is. Immers als de rand van de klankschaalrand op een enkele plaats iets dikker is, zegt dat nog niets over de wand van de klankschaal als geheel. Maar alleen over het bovenste gedeelte van de klankschaalwand. Maar afgezien daarvan. Het oog wil ook wat. Een klankschaal die er evenwichtig uitziet is gewoon mooier!

 

Helend Contact- Klankschaal Expertise Centrum levert met Iwan Professional Therapeutic Quality hoogst voortreffelijke klankschalen. Gezien de tijd die ik er in investeer om deze kwaliteit te kunnen leveren, zouden deze schalen net als andere goede (therapeutische) klankschalen rond de 400 euro (bij een diameter van 28 cm) moeten kosten. Bij Helend Contact ligt deze prijs op ongeveer 300 euro.

 

Helend Contact kan deze klankschalen (voorlopig) leveren voor deze aantrekkelijke prijs. Omdat zoveel mogelijk winst niet de eerste doelstelling is in dit bedrijf. Vanaf het begin is het belangrijkste doel geweest van Helend Contact om zoveel mogelijk mensen het plezier van uitstekende klankschalen te brengen. Profiteer ervan!