Gratis Mini Videotraining

Deep Self Sound Massage

✅ Verlos jezelf van stress.

✅ Plezierig en makkelijk om te doen.

✅ Boost je gezondheid.

 


Hoofdpijn behandelen met klankschalen

 

Mensen vragen mij wel vaker, hoe je (spannings)hoofdpijn kunt behandelen met klankschalen.

 

Met klankschalen is veel mogelijk. Dus is het een logische vraag. Aan de andere kant eigenlijk ook een verrassende vraag. Want als jij zware hoofdpijn hebt, dan wil je waarschijnlijk juist geen geluiden om je heen. Maar juist stilte.

Maar zoals je vuur soms met tegenvuur kunt doven. Een ziekte kunt overwinnen door gebruik te maken van een verzwakt virus. Zo kun je klank wellicht ook inzetten tegen hoofdpijn.

 

Ik leer mensen niet expliciet om met klankschalen te werken, geplaatst op het hoofd van een cliënt. Zeker niet met de grotere klankschalen die een krachtig voelbare fysieke trilling afgeven.

Er zullen behandelaars zijn die wel met klankschalen op het hoofd werken. Om hoofdpijn te behandelen. Het behalen van succes is goed mogelijk. En anders kun je vaak zeggen: baat het niet, schaadt het niet. Toch ben ik er zelf geen voorstander om met een grote klankschaal hoofdpijn te behandelen, door deze op het hoofd van een cliënt te plaatsen.

Behandelaars die dit wel doen, zijn zich er waarschijnlijk vaak niet van bewust dat hersenweefsel kwetsbaar weefsel is. Uit voorzorg is het daarom beter om geen krachtige fysieke trillingen door het hoofd en de hersenweefsels te sturen.

 

Welke mogelijkheid heb je dan wel? Je kunt hoofdpijn behandelen door deze niet te behandelen. Of met andere woorden, om goede resultaten te boeken, hoef je hoofdpijn niet te behandelen. Lekker makkelijk. Ik zeg wel eens, werken met klankschalen is voor luie mensen :-)

 

Wanneer mensen last hebben van spanningshoofdpijn, betekent dat vaak dat mensen met teveel aandacht in hun hoofd zitten. Met drukte, zorgen en stress. Met andere woorden: teveel energie zit in het hoofd. En te weinig in de rest van het lichaam. Het klinkt natuurlijk absurd. Maar het komt vaak voor dat we niet meer zijn dan een wandelend hoofd. De energie stroomt niet goed door naar de rest van het lichaam.

Wanneer je een goede klankschaalmassage geeft, zakt iemand als vanzelf uit het hoofd. Meer in het lichaam. De rest van het lichaam krijgt aandacht. Je cliënt ontspant. Het resultaat is vaak dat hoofdpijn vermindert of verdwijnt.

 

Als je toch graag met een klankschaal hoofdpijn wilt behandelen, dan raad ik je aan om een heel klein klankschaaltje te gebruiken. Van ongeveer 11 cm doorsnede of kleiner.

 

Met name in kleine klankschaaltjes tref je hoge heldere klanken. En die werken verhelderend, verfrissend op een hoofd vol drukke gedachten.

 

Een andere reden is dat de fysieke trilling van kleine klankschaaltjes heel zwak is. En daardoor veilig te gebruiken in vergelijking met grote klankschalen.

 

En tot slot, het is niet prettig voor een cliënt om een grotere klankschaal met een hoger gewicht op het hoofd te krijgen. Zeker niet op het voorhoofd. De druk van het gewicht van de klankschaal voelt onprettig. Zoals de loop van een pistool dat tegen het voorhoofd drukt.

Daarom, hoe lager het gewicht van het klankschaaltje, hoe beter. Om extra gewicht te besparen, zou je daarom kunnen kiezen voor een klankschaaltje met een extra dunne wand en een lage rand.

 

Hoe gebruik je het klankschaaltje?

 

Laat je cliënt comfortabel op de rug liggen. Plaats het klankschaaltje op het voorhoofd van je cliënt. Let erop dat in de winter het metaal van een klankschaal op de blote huid heel koud kan aanvoelen. Dit is heel onaangenaam. Dus zorg ervoor dat je klankschaaltje bij aanvang op een aangename temperatuur is. Door deze bijvoorbeeld eerst onder de warme kraan te houden. Daarentegen, in de zomer als het erg heet is, kan het metaal van het klankschaaltje letterlijk juist aangenaam verkoelend werken.

 

Gebruik een klopper van hout, bekleed met leer. Deze zijn goed bruikbaar en zijn vaak makkelijk verkrijgbaar. Met deze klopper haal je een heldere klank uit je klankschaaltje. Hoewel deze soms voor een wat scherpe klank zorgt. Dat is het nadeel van deze klopper.

 

Voor mensen die uitsluitend het beste uit hun klankschaaltje willen halen, lever ik handgemaakte kloppers. De kop van de klopper heeft een harde kern. Met daaromheen steeds zachter materiaal naar de buitenkant toe.

Je hoeft geen kenner te zijn om het verschil te kunnen merken. Met deze handgemaakte kloppers haal je perfect de heldere klank uit je klankschaaltje. En voorkom je scherpe klanken. Die vaak minder prettig zijn.

 

Als je het klankschaaltje op het voorhoofd van je cliënt hebt geplaatst, sla het dan zachtjes aan. Maak je slag in de richting van de voeten van je cliënt. Daarmee geef je aan dat je de aandacht van het hoofd, wilt verleggen naar de rest van het lichaam. Zodat de energiestroom wordt bevorderd.

 

Veel succes met deze tip! Mocht je er iets aan hebben gehad, dan hoor ik dat natuurlijk graag van je.

 


Dankjewel voor het lezen van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

Cisca
3 jaar geleden

Beste Iwan,

Dank voor alles wat je deelt.
Ik heb een vraag: vorige week heb ik een klankschaal massage gegeven aan een mw.zei vertelde dat ze de volgende dag en de dag erna vreselijke hoofdpijn heeft gehad.
Ze heeft veel,stress vertel ik je erbij.
Ik heb haar verteld veel,water te drinken en dat afvalstoffen uit haar lijf en hoofd gaan en vandaar de hoofdpijn.
Ze lag op de grond, lekker warm natuurlijk, kan het zijn dat het komt doordat haar hoofd naar links/ rechts gedraaid is?
Ik hoor graag van je.

harte groet
Cisca
Heb jij tips of iets anders waardoor dit kan komen?

Iwan
6 jaar geleden

Dank je Ingrid. Jij helpt mensen graag. En ik ook. :-) Dus ik ben blij met je compliment. Het is lang geleden dat we elkaar ontmoet hebben. Daarom vind ik het leuk om te merken dat je mijn artikelen met belangstelling volgt!

Ingrid Lacroix
6 jaar geleden

Uit jouw artikelen klinkt steeds zo veel respect voor de 'raakbaarheid' van je cliënten! Dat waardeer ik zeer.

Download Gratis E-book Klankschalen

 

 Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.