Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

✅ Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

✅ Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Brintapap & Tenentrekkerij

 

Dit blogje is een vervolg op mijn vorige artikel. Ben je pas aan boord als abonnee en heb je mijn vorige artikel gemist, neem het er dan even  bij.

 

Klikken mag niet, leerde ik als kind. Maar hier mag je gerust klikken:

Voor het vorige artikel (deel 1) == > KLIK HIER

 

Ik zal niet stiekem verder vertellen dat je klikt. :-)

 

 

Laten we doorgaan op het artikel van de vorige keer.

Maar eerst een opmerking vooraf:

Je kunt veel aan dit artikel hebben. Maar als je geen ervaring hebt in het werken met energie, dan ben je ook na het lezen van dit artikel nog geen therapeut. Het gebruik van deze informatie en alle gevolgen daarvan, is de volle verantwoordelijkheid van jou als lezer.

 

Hoofdpijn kan veel oorzaken hebben. Ik ga uit van hoofdpijn, veroorzaakt door teveel opgehoopte/ vastzittende energie in het hoofd.

Ik zeg mijn cursisten altijd: die hoofdpijn kun je het beste behandelen door niet te behandelen. Klinkt als onzin. En dat vind ik leuk. Want ik meen dat serieus.

 

Als iemand met teveel aandacht (= energie) in het hoofd zit, stuur dan geen fysieke klanktrillingen direct naar het hoofd. Klank is namelijk ook energie. Extra klank naar het hoofd sturen is een overdaad. Er kan stuwing van energie ontstaan, een verergering van hoofdpijn. Of zelfs duizeligheid.

 

Afgezien daarvan, hersenweefsel is kwetsbaar weefsel. Stuur er bij voorkeur geen fysieke (klank)trillingen doorheen. Werk dus niet met een grote klankschaal op of heel dichtbij het hoofd.

 

Als je in financiële armoede leeft en je wilt daar uitkomen, houd dan niet je focus op jouw armoede. Maar verleg je focus. Kijk naar gebieden waar je mogelijk wel inkomsten kunt maken.

Dus als je hoofdpijn wilt behandelen, zorg er dan voor dat je de aandacht verlegt en meer uit het hoofd haalt. Energie volgt aandacht.

 

Een klankschaalmassage is een fysieke behandeling. Als het goed is, zakt iemand daardoor vanzelf al meer in het lichaam. Uit het hoofd. Waardoor hoofdpijn vaak ook vermindert of verdwijnt.

En dat is waarom ik zeg dat je hoofdpijn niet hoeft te behandelen. Die zakt meestal af of verdwijnt, zonder dat je er specifieke aandacht aan geeft. Het is simpel het gevolg van de klankschaalmassage die je geeft.

 

Als je vastzittende hoofdpijn energie wilt oplossen, zijn er meerdere dingen belangrijk:

1. Dat deze energie los komt.

2. Dat de doorstroom van energie in het lichaam voldoende is.

3. Dat de afvoer van energie voldoende is.

4. Dat je deze dingen kunt doseren.

 

Ik ga dat nu illustreren.

Ontbijt jij wel eens met Brinta? Zo nee, dan snap ik dat. Het is net babysmurrie. Dus dat past wel bij mij. Ik voel me wat dat betreft nergens te oud voor.

Maar ik eet alleen lekker klaargemaakte Brinta. Dus rijk gevuld met banaan, honing, roomboter, walnoten en wat kaneel. :-)

Stel je hebt Brinta klaargemaakt. Maar de gebruikte pan was je pas de volgende dag af. Dan heb je pech. Want Brinta droogt snel op en koekt keihard aan. Je hebt dan een pan met vastzittende Brinta.

 

Voor hardcore Brint-ontbijters staat Brinta gelijk aan energie. Dus dat maakt de vergelijking mooi kloppend. We hadden het namelijk over een hoofd met vastzittende energie. Maar een hoofd is toch geen pan? Toch wel. Een hersenpan.

 

We gaan verder. Je wilt nu die aangekoekte Brinta los krijgen. Je gaat de pan schrapen of borstelen. Dat zijn heen- en weer gaande bewegingen. Net als klanktrillingen. Trilling kan ook dingen losmaken. Zoals vastzittende energie.

Door de klanktrilling laag op je lichaam aan te bieden, helpt dat je aandacht in het lichaam te laten zakken. Om “los” te komen uit je hoofd. Daardoor komt de energie los. In beweging.

 

Weer terug naar de Brinta-pan. Is enkel borstelen en schrapen genoeg? Natuurlijk niet. Tijdens het schrapen, voeg je water toe. Dat doe je om te kunnen afvoeren. Anders blijf je met een hoop Brintaprut zitten. Of de prut goed afgevoerd wordt, hangt af van:

1. de mate waarin je schraapt (de klanktrilling die je aanbiedt),

2. de waterstroom (energiedoorstroom in het lichaam).

3. de afvoercapaciteit van het gootsteenputje.

 

Het is belangrijk dat deze 3 punten op elkaar zijn afgestemd.

Stel dat je heel weinig schraapt, dan komt er heel weinig los. Ook al is de doorstroom goed.

Andersom, als je veel los schraapt, maar de doorstroom-  en afvoercapaciteit is er niet, dan loop je het risico op een verstopte gootsteenput vol Brinta-prut.

 

In eerste instantie lijkt de troep vaak erger te worden van alle Brinta-prut. Vergelijk dat met hoofdpijn die tijdelijk wat kan verergeren. Maar als je doorgaat met het schrapen, toevoegen van water en afvoeren, zal de boel uiteindelijk schoon worden. Net als de hoofdpijn die opgeruimd zal worden.

 

Een belangrijke vraag is: hoeveel klank moet je jezelf geven om vastzittende energie in beweging te krijgen?

Het antwoord is: dat weet je vooraf nooit. Omdat dat per persoon sterk kan verschillen. Niet iedereen is even gevoelig. Bij sommige mensen kan vastzittende energie al door een paar procentjes klank komen bovendrijven als ongemak. Anderen kunnen rustig roffelend met een grote fanfaredrum op hun buik rondlopen en hebben nergens last van.

 

Als je van jezelf niet weet of je gevoelig reageert op klank, kun je dit alleen maar aftasten. Als je dit voorzichtig wilt doen, raad ik je een sessie aan van 10 minuten klank op een dag. Bijvoorbeeld 3x per week. Kijk daarin wat prettig voelt voor jou. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de eerste keren de hoofdpijn direct toeneemt. Maar dat je later meer klank kunt verdragen. Je kunt je tolerantiegrens voor klank oprekken.

 

Een ander belangrijk punt vind ik: laat je energie bij voorkeur zo geleidelijk mogelijk zakken. Een vriendelijke benadering van jezelf, vergroot de kans op gewenste resultaten.

Als je boven aan een trap staat en je focus ligt op beneden komen, dan vind je het prettig als dat treetje voor treetje kan. En dat je niet met drie of vier treden tegelijk naar beneden moet stappen. Of erger nog, dat iemand jou van de trap af naar beneden duwt.

 

 

Hoe je vastzittende hoofdpijn kunt behandelen:

(Je kunt de principes naar eigen inzicht op jezelf toepassen of een ander.)

 

Ga op een stoel zitten.

Laat de energie eerst voorzichtig in de romp zakken. Door met een klankschaal klinkend over je romp te strijken. Met deze schaal trek je als het ware de energie mee.

 

Om met energie te werken, helpt het als je jezelf er een voorstelling van kunt maken. Ik stel me die energie voor als water dat schittert in de zon.

Er gebeurt daadwerkelijk iets in het lichaam. Ter illustratie, je hebt een stevig kartonnen plaat. Daarop ligt ijzervijlsel. Aan de onderkant van de plaat houd je een magneet. Het ijzervijlsel zal direct reageren op bewegingen van de magneet. De energie in het lichaam reageert direct op de klankschaal.

 

Vervolgens strijk je met de klinkende klankschaal over je bovenbenen. Om de energie nog meer naar beneden te trekken. De onderbenen kun je overslaan. Want dat wordt een beetje lastig.

 

Wat je met het laten zakken van de energie wilt bereiken, is dat je de energie(door)stroom in het lichaam wilt verbeteren.

 

Tot slot kun je de klankschaal op de grond bij je voeten plaatsen. Sla de klankschaal aan. Met een slagrichting van je af. Je trekt als het ware aan de energiestroom in het lichaam en versterkt deze. Energie die continu je kruin in gaat en doorstroomt naar beneden. Met de klankschaal bij je voeten trek je de energie als het ware uit je tenen.

 

Tot slot is het belangrijk dat de energie die je uit je tenen trekt de aarde in laat verdwijnen. Simpel door je voor te stellen dat de aarde een grote afvoerput is. Dit is belangrijk. Anders blijf je met een hoop “Brinta-prut” zitten.

 

Gebruik een schaal met een stevige fysieke trilling. En bij voorkeur met een lage klank. 20 cm doorsnede is goed te gebruiken. Maar 25 cm (of groter) heeft de voorkeur. De trillingen werken meer fysiek en helpen beter om de energie te laten zakken.

 

De artikelen die ik schrijf zijn geen kant en klare maaltijden. Dat zou wel makkelijk zijn. Dan zou ik precies weten of mijn artikelen behapbaar zijn. Voor jou om te lezen – en voor mij om te maken.

Ik dacht vooraf dat mijn artikel in twee delen af zou zijn. Maar dat is niet zo. Dus serveer ik je dit artikel bij nader inzien als een 3-gangen menu.

Een verduidelijkend videootje ter aanvulling komt eraan.

Je ziet me binnenkort!

 

Iwan

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.