Yin & Bowls

Yin yoga met klankschalen en klankschaalconcert!

 

Heel speciaal: Yin yoga onder begeleiding van klankschalen gevolgd door een klankschaalconcert. Laat je meevoeren op de zachte klankschaaltrillingen en kom nog dieper in de houdingen. De klanken werken meditatief en diep ontspannend, je hoeft er niets voor te doen.

 

De fijne klanktrillingen hoor je om je heen, maar ze werken ook door je heen. Ze kunnen diep door alle huidlagen heen resoneren, als een subtiele innerlijke massage. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk.

 

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande westerse leven.  In Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig, je neemt er de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment. In Yin Yoga blijf je langere tijd in een houding (minimaal 3 minuten) en dit kan erg intens zijn. Je bereikt niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals bindweefsel (ofwel fascia). Dit bindweefsel bevindt zich overal in je lichaam en dus ook in je spieren. Yin yoga zorgt ervoor dat je ook op de diepere niveaus flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de ‘flow van chi’ wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven. Het lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. De trilling die de verschillende klankschalen maken zetten het water in ons lichaam in beweging.

 

Tijdens het klankschaalconcert kun je zitten of liggen. Belangrijk is dat jij je comfortabel voelt dus kleed jezelf warm aan (lange mouwen & sokken).

 

Dit is een bijzondere sessie die je niet snel zult vergeten. Een klankstrelende, hartverwarmende, helende en verstillende avond. Deze workshop wordt gegeven door Jet Poels (yinyoga) en Iwan Boersma (klankschalen).

 

Datum: 12 mei 2023 van 19.30 - 21.30u

Locatie: Paulus Borstraat 37, 3812 TA Amersfoort

Deelnamekosten: 35 euro p.p.

 

Je kunt je aanmelden bij Jet Poels