Klankmassage

Puur klank. Puur genieten.

Stel je voor. Een grote gong. Het geluid ervan golft over je heen. Stress verdwijnt in een zee van klank. Klankschalen omringen je. Je voelt de klanktrillingen diep door alle huidlagen heen resoneren. Warme klanken dragen je. Naar een tijdloze stilte. 

 

Een klankmassage geven.

Je cliënt ligt ontspannen. Het genieten van de klanken kan beginnen. Je laat hem (of haar) heerlijk wegzakken. Wegdromen. Op klanken uit het verre Nepal.

Tijdens een klankmassage bespeel je de klankschalen: klankinstrumenten uit het Himalaya-gebied. Je plaatst de klankschalen op het lichaam van je cliënt. En slaat deze behoedzaam aan. Je hoort prachtige volle klanken. Rijk aan boventonen.

Je cliënt voelt subtiele klanktrillingen. Diep door alle huidlagen heen resoneren. Het is een zachte aanraking met klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk. Het resultaat: een diepe ontspanning.

 

Klankmassage werkt diep.

Klankmassage werkt diep door in het hele lichaam. Stel je voor. Je gooit een steentje in een vijver. De golving verplaatst zich over het hele wateroppervlak. Klankmassage werkt heel zachtjes. Maar de klanktrilling verplaatst zich op dezelfde manier. Ons lichaam bestaat namelijk voor meer dan 70% uit water. Klankmassage bereikt alle cellen in het lichaam.

 

Wat een klankmassage jouw cliënt kan opleveren:

- Van binnen een schoon en helder gevoel.

- Meer vitaliteit en energie

- Meer levenslust en enthousiasme

- Een betere nachtrust

- Diepe ontspanning. Geestelijk en lichamelijk.

- Beter kunnen omgaan met stress.

- Vermindering of verdwijnen van pijn/ kwalen.

- Afvalstoffen makkelijker loslaten.

- Meer creativiteit

- Meer inzicht in zichzelf

- Betere concentratie

 

Klankmassage therapie

Klankmassage en klanken kunnen worden ingezet als een op zichzelf staande behandelingsvorm, maar werken ook ondersteunend bij andere therapievormen, gericht op klachten of om herstelprocessen te bevorderen.

 

Klankmassage: lekker makkelijk

Tijdens een klankmassage houdt jouw cliënt gewoon zijn kleren aan. Alleen de schoenen hoeven uit. Lekker makkelijk dus.

 

 

Klankmassage kan herstel/ genezingsprocessen bevorderen en de gezondheid versterken, maar mag niet worden gezien als een vervangende behandeling uit de reguliere gezondheidszorg.