Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

 Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.

 


De Scheur-Check

 

 

Ben jij een normale rijder of scheur je als een Ducati-duivel over de weg? Een vraag die zeker zou passen bij deze titel. Mocht je bij deze titel denken aan flitsende auto’s en motoren, dan zeg ik sorry. Want ik wilde een andere weg inslaan. Van snelle auto's en motoren heb ik namelijk geen verstand.

 

Ik bedoelde een andere check. Voor als je een klankschaal wilt gaan aanschaffen om er klankschaalmassages mee te gaan geven.

 

Stel dat je op het punt staat om een massage-klankschaal aan te schaffen. Je staat ermee in je hand. Je hebt hem eens aangeslagen. Klinkt goed. Je kijkt in de schaal en denkt bij jezelf: prima schaaltje!

 

En dit is het punt waarop het soms onnodig mis gaat. Om 1 of andere reden zijn we altijd geneigd om van bovenaf IN de klankschaal te kijken. Het zal wel iets uit het stenen tijdperk zijn. Je had toen nog geen klankschalen. (En als dat wel zo was, dan waren ze van steen. En die klonken voor geen meter :-P). Maar we beklommen het hoogste punt van de omgeving. Heuveltoppen, rotsen, bomen. Om meer zicht te hebben over het terrein en daarmee mogelijke vijanden eerder op te kunnen sporen.

 

We vergeten de buitenkant en de onderkant van de klankschaal meestal te bekijken. Maar dit is wel belangrijk om te doen.

 

Soms zit aan de onderkant of buitenkant van de klankschaal een grote lelijke scheur. Door een verkeerde hamerslag. Het is jammer als je daar pas achter komt na aanschaf van je schaal. Mij is dat wel vaker gebeurd.

 

Aan de buitenkant van de schaal bevinden zich bijna altijd wel kleine minuscule scheurtjes in het oppervlak. Als gevolg van spanning op het materiaal. En dat is normaal. En ook geen probleem. Zolang de scheurtjes acceptabel zijn.

 

De vraag is dan wel: wat is acceptabel? Randen van scheurtjes mogen niet uitsteken en niet scherp zijn. Je moet namelijk met de buitenzijde en bodem van een klankschaal gladjes over kleding kunnen strijken, als je de klankschaal verplaatst.

 

Het komt misschien niet zo vaak voor. Maar stel je geeft een cliënt een klankschaalmassage. En zij draagt een wollen blokken trui, waarvan je vermoedt dat haar oma die met noeste arbeid heeft gebreid.

 

Nu kom jij aan met je ongecontroleerde wilde klankschaal. Je strijkt met de schaal over die wollen trui. Maar blijft daarin haken met een scherp uitsteeksel van je schaal. De kans bestaat dat je daarmee de trui van je cliënt uiteen rafelt tot een langdradig verhaal.

 

Controleer dus altijd de buitenkant van een klankschaal. Je kunt voor jezelf makkelijk en snel beslissen of scheurtjes acceptabel zijn of niet. Namelijk met de scheur – check:

 

Houd de klankschaal onderste boven in je hand. Strijk met je andere hand over het schaaloppervlak. Met je vingers en de binnenkant van je hand. Mochten er ergens scherpe uitsteeksels en randjes zitten, dan zul je dat onmiddellijk voelen.

 

Soms zijn er geen scherpe randjes en scheurtjes aanwezig, maar voelt het oppervlak van de klankschaal wel heel ruw, bijna schilferig. Door extreem veel minuscule scheurtjes in het oppervlak. Ook dan is het beter om af te zien van aanschaf van de klankschaal. De kans bestaat dat het oppervlak uit elkaar gaat schilferen. Niet alleen jammer van je klankschaal. Maar het kan ook leiden tot gevaarlijk scherpe metalen schilfers die zich als splinters in de huid kunnen vastzetten.

 

Wil je klankschalen gaan kopen, dan is het dus de moeite waard om deze check te doen. Nou ja, moeite. Dat is een groot woord. Je scheurt er in enkele seconden doorheen.

 

Het is niet voor niets de scheur-check. :-)

 


 

 

 

Ook interessant voor je:

1. Klankschalen aanstrijken.

2. Handen behandelen.

3. Klankschaalmeditatie

 

Terug naar alle artikelen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Download Gratis E-book Klankschalen

 

 Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.