Gratis Mini Videotraining

Deep Self Sound Massage

✅ Verlos jezelf van stress.

✅ Plezierig en makkelijk om te doen.

✅ Boost je gezondheid.

 


Laat je klankschalen niet in de kou staan.

 

Ik ga je zo een klankschaaltip geven. Voor als je klankschaalmassages geeft. En zelfs al zou je deze tip al gebruiken, dan is dat misschien nog waardevoller dan je nu weet.

Misschien loop ik wel te veel vooruit op zaken met deze tip. Dat komt omdat ik een koukleum ben. Dat ben ik niet altijd geweest.

 

Ik was 19. Na een nachtdienst van 8 uur werken, stapte ik ’s ochtends op mijn ouwe studenten fiets. Om van Amstelveen naar Eindhoven te fietsen. Ongeveer 120 km. Leek me een leuke uitdaging voor Oudjaarsdag. Het was een dag met harde wind en een gevoelstemperatuur van -20.

 

Er lag sneeuw en ijs. Onderweg langs het Amsterdam-Rijnkanaal was het spekglad. En door de harde zijwind gleed ik telkens bijna van de dijk.

Na een uurtje of 12 fietsen kwam ik aan in Eindhoven. Ondanks dat ik twee paar handschoenen aan had, kwam ik alsnog met “afgevroren vingers” op mijn bestemming.

’s Avonds heb ik daar nog Oud en Nieuw gevierd. Maar om een uurtje of 01.30u vond ik het wel genoeg. Ik was toen al 41 uur op zonder slaap.

 

Ik houd nog steeds van avontuur. En ben graag onderweg. Maar het hoeft niet meer “zo extreem”.

Misschien ben ik oud aan het worden. Uche, uche… 😅

Of misschien ga ik nu wat verstandiger om met mijn energie.

 

Ik denk dat veel mensen koukleumen zijn. En liever genieten van een zonnetje. Ondanks het goedbedoelde wijd verbreide evangelie van Wim Hof. The Ice-Man.

Ik heb wel ervaring met koud douchen. Maar ik word niet blij van het idee. Ik houd van heet. Van tropische zon, sauna en sambal. Het zullen mijn Indonesische genen wel zijn.

 

Wat koukleumen te maken heeft met klankschalen? Nou, klankschalen zijn net mensen. Klankschalen zijn ook koukleumen. En dat wordt nu af en toe al een beetje voelbaar, nu de buitentemperatuur langzaam zakt.

 

Misschien ken je dat wel, klankschalen die in de winter koud aanvoelen. Alsof je een klankschaalmassage geeft met ijsblokken. Die kou gaat overal doorheen. Ook door dat dunne fleecedekentje waar jouw cliënt normaalgesproken behaaglijk onder ligt.

 

Het is daarom heel prettig als je je klankschalen warm kunt houden. Door ze vlak boven een warme radiator te plaatsen. Zet de klankschaal dan omgekeerd neer, zodat de warme lucht er in gevangen blijft.

 

Je kunt ook een warme platte rubberen kruik nemen. Kleed die mooi af met stof. Dan heb je als het ware een warm kussen waar je de klankschaal op kunt zetten.

 

Of iets anders om te proberen: een warme elektrische deken, waar je je klankschalen (omgekeerd) op plaatst.

 

Op deze manier kun je de klankschalen vooraf aan je behandeling opwarmen. En ook tijdens de behandeling, als je de klankschalen niet nodig hebt.

 

Natuurlijk is het aangenaam om met warme klankschalen te werken. Daarnaast werkt de warmte ook ontspannend. Daardoor werkt je klankschaalmassage "dubbel krachtig".

En daarom gebruik je misschien deze suggestie van “warme klankschalen” al.

 

Maar er is nog een reden dat je beter met warme schalen kunt werken. Klankschalen zelf houden ook van warmte. Dat is niet zo gek. Want klankschalen worden “geboren” in het vuur.

Het is bijvoorbeeld prachtig om je schalen op een mooie zomerdag in de zon te zetten en het licht in jouw gouden schalen te laten kaatsen. Zodat ze zich vullen met warmte.

 

Klankschalen die warm zijn, klinken beter. Je zou zelfs een test kunnen doen. Door eerst je klankschaal flink af te koelen. Vul hem met (ijs)koud water of zet hem in de koelkast. Als de schaal flink is afgekoeld, sla je de klankschaal aan.

Vervolgens warm je geleidelijk je klankschaal goed op, door hem te vullen met heet water. Als de schaal goed is opgewarmd, maak je de schaal leeg en droog je hem af. Sla dan de schaal aan.

 

Als je goed kunt voelen en waarnemen, is de kans groot dat je een verschil waarneemt. Het kan zijn dat de trilling soepeler uit de klankschaal komt. Dat de klank net wat stabieler klinkt. Of dieper, voller, zuiverder, gelaagder. Eén of meerdere van deze veranderingen.

Het zijn maar hele kleine subtiele verbeteringen - dus misschien heb je in eerste instantie nog wat moeite om het verschil op te merken. Maar als kleine verbeteringen doorslaggevend zijn, dan is het een groot verschil.

 

Het is niet altijd zo dat een warmere schaal een betere klank(trilling) zal geven. Maar als er geen verbetering optreedt, dan zal de klank in elk geval nooit verslechteren. Dus is het op z’n minst de moeite waard om dit een keer te checken.

 

Het kan het zijn dat jouw klankschaal al helemaal “perfect” is qua klank en trilling. Dan valt er niets meer te verbeteren.

Dan heb je geluk. In mijn waarneming bestaan er maar weinig perfecte klanken.

 

Misschien dat er weinig perfecte klanken bestaan.

Maar liefde en warmte geven aan klankschalen, maakt de klank wel beter.

Misschien dat er weinig perfecte mensen bestaan.

Maar liefde en warmte geven aan mensen, maakt het leven wel beter.

Klankschalen zijn net mensen.

 

Laat ze niet in de kou staan.

 


Dankjewel voor het lezen van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

Melati Paät
7 maanden geleden

Bedankt voor de tip.
Dat wil zegggen.. heb nog geen klankschaal, maar toch..

Sandra
7 maanden geleden

Onze klankschalen staan op een vensterbank op het zuidoosten gericht, dus ze ontvangen - al een hele poos - heerlijke zonnewarmte. En gek genoeg dacht ik, dat het misschien wel TE warm zou worden voor die mooie schalen, dus ik draai ze sowieso geregeld maar soms zet ik ze ook uit de zon 🤔

ik merk wel dat ik heel blij word van het aanslaan als de zon op de schalen schijnt, en ik zélf dus ook in dat zonnetje sta. Door de schittering van het zonlicht in de schalen lijkt de sound ook "vibrerender"

Het is trouwens een set van drie die ik vorig jaar bij jou heb gekocht en nu deze bij een andere, grotere schaal staan, is het geluid van die schaal.aanzienlijk verbeterd.

Ditsy
7 maanden geleden

Wat een mooie nieuwsbrief
Dankjewel

Linda Kop
7 maanden geleden

Dank Iwan.
Wat een goed idee: warmte deken of kruiken. Zelf warm ik mijn massage klankschalen op dmv warm water. Jouw tip geeft weer nieuwe inspiratie.
Mare .. wat een fietstocht! Respect. Lieve groet Linda.