Veel Voorkomende Vragen 

 

Klankschalen, dat is toch voor zweverige mensen?

Mensen kunnen heel zweverig doen over klankschalen. Daarin heb je gelijk. Maar klankschalen zijn niet alleen voor zweverige mensen. Ik ben heel praktisch. Spirituele zoekers die een complete verlichting zoeken, adviseer ik een lampenwinkel te bezoeken. En mensen die graag zweven, raad ik aan een opleiding te volgen tot zweefvliegpiloot ;-) ... De opleiding Deep Sound Massage is nuchter en praktisch. Jouw kritische vragen zijn welkom.

 

 

Bestaat een opleidingsmodule soms uit meerdere delen of niet?

Elke opleidingsmodule bestaat uit 1 dagdeel. Soms zie je een module meerdere keren vermeld staan in de agenda. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen op welke datum je deze module wilt volgen.

 

 

Wat zijn de toelatingseisen?

Je enthousiasme is de enige voorwaarde om te kunnen starten. Maar een kritische nieuwsgierigheid mag ook.;-) Tijdens de opleiding werken we zonder massagetafels. Daarom is het wel nodig dat je op de grond en op je knieën kunt zitten. Opleidingen of diploma's zijn niet nodig. En ook een achtergrond als masseur of therapeut is niet nodig.

 

Moet ik me meteen inschrijven voor de gehele opleiding?

Je hoeft je niet gelijk in te schrijven voor de gehele opleiding. Maar je ontvangt 25 euro korting als je het totaalbedrag van de opleiding in één keer betaalt. Je kunt je ook per module inschrijven en vervolgens elke keer opnieuw bepalen of je verder wilt met de opleiding. Al loop je dan wel een risico dat er geen deelnameplek meer is. Indien je de gehele opleiding wilt doen, is het een voorwaarde dat je de modules in chronologische volgorde doorloopt. Omdat er een opbouw in zit. Je kunt dus geen modules overslaan. 

 

 

Ik wil graag de opleiding in zijn geheel doen. Maar ik zie dat ik niet op alle data kan. Wat zijn de mogelijkheden?

We kunnen in overleg een privé-les afspreken. De prijs hiervan hoeft soms niet veel hoger te zijn dan die van de groepsles. Dat is een service die ik soms geef om cursisten te helpen "in de opleiding" te kunnen blijven. Of als ik weet dat het belangrijk is om mensen snel op weg te kunnen helpen in het leren werken met klankschalen. Je kunt me mailen voor de precieze mogelijkheden.

 

 

Krijg ik een certificaat na afloop van elke opleidingsmodule?

Nee, je krijgt niet standaard een certificaat na afloop van een opleidingsmodule. Het is niet goed als iemand zich na een module van slechts 1 dagdeel al gecertificeerd klankschaalmasseur zou noemen. Bij het geven van een uitstekende klankschaalmassage komen zoveel details kijken; die kun je niet allemaal in 1 module leren. Daarom zou het onterecht zijn als iemand zich na slechts 1 module al zou uitgeven voor gecertificeerd en bekwaam klankschaalmasseur.

 

Je ontvangt wel na elke module een bewijs van deelname. Maar dit is iets anders dan het eindcertificaat dat je ontvangt wanneer je de gehele opleiding met succes doorloopt. Dit certificaat ziet er professioneel uit en toont aan dat je BEKWAAM bent.

 

 

Is het noodzakelijk om zelf klankschalen te hebben om mee te kunnen doen aan de opleiding?

Het is niet noodzakelijk om zelf klankschalen te bezitten om mee te doen aan de opleiding. Tijdens de lessen zijn klankschalen en alle oefenmaterialen aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Maar als je echt vaardig wilt worden in het werken met klankschalen, is het wel belangrijk om tussen de modules door zelf te oefenen. Wat dat betreft raad ik het je aan om je eigen klankschalen te hebben. Of in elk geval aan te schaffen zodra je module 1 van de opleiding hebt gedaan.

 

 

Deze opleiding spreekt me aan. Maar ik vraag me af of het beter is om voor een geaccrediteerde opleiding te kiezen. Heb je advies?

Of je wilt kiezen voor een geaccrediteerde opleiding of niet, dat is natuurlijk heel persoonlijk. Met het voltooien van deze opleiding en enkele goede klantreferenties is het eenvoudig je aan te sluiten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten. Je behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar de voordelen zijn dat je inschrijfkosten lager zijn, dat je vrijgesteld bent van een opleiding medische basiskennis en jaarlijks verplichte bijscholingen. En dat je voldoet aan alle wettelijke eisen. 

Accreditatie of niet, je kunt me mailen als je hier meer over wilt weten. Dan deel ik mijn persoonlijke visie hierop met je en geef ik je graag meer informatie. Zodat je beter je eigen afwegingen kunt maken.

 

 

Mijn vraag staat er niet bij. Hoe krijg ik snel antwoord op mijn vraag?

Stuur je vraag naar: 

info@klankschaalexpertisecentrum.nl 

Ik zal je vraag met plezier beantwoorden. Je ontvangt van mij een persoonlijke reactie. Binnen 32 uur. En vaak al binnen een paar uur.