Klankschaalconcert

met klankschalen,  shanti & sansula

 

In centrum Well, een voormalig klooster, dompel je jezelf in een prachtig decor.

 

Laat je hier meevoeren op de dromerige klanken van klankschalen en het betoverend heldere geluid van de shanti en sansula. De klanken zijn niet alleen hoorbaar, de fijne klanktrillingen resoneren door je heen. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking door klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk. Het resultaat is een diepe ontspanning.

 

Klankschalen hebben een bijzondere werking. Wanneer je een klankschaal aanslaat, ontstaat een prachtig volle klank die rijk is aan boventonen. Deze klank bestaat niet alleen uit hoorbaar geluid, maar ook uit een voelbare klanktrillingen. Deze kunnen diep door alle huidlagen heen resoneren.

 

Een klankschaal kan ook op het lichaam geplaatst worden. Wanneer je deze behoedzaam aanslaat met een klopper, werken de klanktrillingen bijzonder diep door in het lichaam. Zo ontstaat een subtiele innerlijke massage voor alle lichaamscellen. Ofwel: een klankschaalmassage.

 

Je kunt kiezen of je wilt zitten of liggen tijdens het klankschaalconcert. Maar om optimaal te kunnen genieten is het meestal fijn als je tijdens een klankschaalconcert kunt liggen. Dunne yogamatjes en meditatiekussens zijn aanwezig op locatie. Maar om comfortabel te kunnen liggen, is het beter om je eigen matje, hoofdkussen en eventueel dun fleece-dekentje mee te brengen.

 

Het klankschaalconcert wordt verzorgd door Iwan Boersma en Wendy Wouterse (oprichtster van soundsessions.nl)

 

 

 

Datum en Tijd: 29 januari 2021. Aanvang 20.00u. Tot ca. 21.15u. Inloop vanaf 19.45u

Het concert vindt plaats, onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen.

 

Locatie:

Centrum Well, Doelenstraat 34, 3512 XJ Utrecht

 

Bereikbaarheid
- Lopen: vanaf het station Utrecht centraal is het ongeveer een kwartier lopen.

- Met het openbaar vervoer: bus 2, ringlijn Museumkwartier, uitstappen halte Tolsteegbrug.

- Met de auto: in de binnenstad van Utrecht is het betaald parkeren. Je kunt je auto gratis parkeren aan het Tolsteegplantsoen. Vanaf het Tolsteegplantsoen is het 5 minuten lopen naar Centrum Well.

 

Deelnamebedrag:

20 euro per persoon.

 

 

Aanmelden: 

Bij Iwan Boersma: 

info@klankschaalexpertisecentrum.nl 

 

Iwan Boersma wordt met regelmaat gevraagd om concerten te geven met Klankschalen of Grote Gong. Deze klankconcerten worden gewaardeerd binnen een yogales en zijn een origineel verjaardagscadeau. Ze passen ook in het kader van een bedrijfsuitje. Iwan verzorgde o.a. een klankschaalconcert voor De Nederlandsche Bank.

 

Iwan geeft op verzoek en in overleg graag ook een gong- of klankschaalconcert bij jou op locatie.