Gratis klankschaal E-book!

Vermijd valkuilen van verkooptrucs!

 Ontdek hoe verkoopverhalen je veel geld kunnen kosten.

Doorzie de zin en onzin van chakra-klankschalen.

Wat je misschien nog niet weet, maar wel zou moeten weten over oude klankschalen.


Hoe vind je de opleiding

Kekke Klopper ;-)

 

Mensen noemen mij vaker “de klankschaalmonnik”. Ik vind het best hoe je een klankschaalmonnik wordt. Maar misschien dat het helpt om ijslandse rum te drinken en flessen advocaat leeg te lepelen. Dat deed ik namelijk vroeger. met

 

Anyway, klankschaalmonnik klinkt serieus. Ik heb me altijd afgevraagd waarom het beeld van werken met klankschalen zo serieus moet zijn. En waarom het niet vet, cool of kekke mag zijn. Het mag best een beetje minder saai.

Ga maar na. Hier en daar vind je een rode klankschaalklopper. Maar de meeste kloppers zijn grijs of wit. Maar wit wordt op den duur groezelig. Dus ook grijs. Wit is “traag-grijs”.

 

Zoals ik al aangaf, ik ben de laatste tijd super creatief. En ik ben verder gegaan. In het spoor van mijn vorige klankschaalartikel. Als je dat nog niet had gelezen, lees het dan hier. Dan kun je dit verhaal ook makkelijker volgen.

 

Ik ga je een van mijn beste tips onthullen.

Een tip voor een exclusieve home-made-klopper. Slagroom is er niets bij. Zó supervet!! Of hip, trendy en artistiek. Wat jij wil. :-)

 

Maar… nu to the point. Om deze klopper zelf te maken heb je in elk geval nodig:

- een houten hamer. Hamerkop 32 mm doorsnede. Zoals in mijn vorige artikel.

- stuiterbal (5 cm doorsnede)

 

Het idee is heel simpel. Zaag de stuiterbal doormidden. En bevestig aan beide zijkanten van de hamerkop elk een halve stuiterbal. Hoe simpel. Maar kijk wat voor een gave klopper je dan krijgt!

Ik moet nog wel een kleine toevoeging maken. Je moet het rubber van de stuiterbal goed bevestigen. Als je deze namelijk alleen mechanisch bevestigt, met een spijker of schroef. Is de verbinding niet stevig genoeg. Het rubber van de stuiterbal is aan de binnenkant heel zacht en scheurt daardoor makkelijk uit.

Aan de andere kant als je alleen lijm gebruikt, is het resultaat waarschijnlijk ook niet sterk genoeg.

Daarom is het het beste om te kiezen voor een mechanische verbinding en vervolgens een verlijming. Ik leg je hier uit hoe je dit doet en wat je verder nodig hebt:

- een ijzerzaagje of een kniptang.

- dikke spijker met scherpe(!) punt ( bijvoorbeeld 3 mm dik).

- sterke (epoxy)lijm

- boortje (3 mm)

 

1. Knip of zaag de kop van de spijker af.

2. Boor aan de zijkant van de hamerkop in het midden een gat.

3. Verlijm de spijker in het gat. Doe dat zo, dat de spijker met de scherpe punt blijft uitsteken. Zorg dat deze ongeveer 2 cm blijft uitsteken (als je een stuiterbal van 5 cm doorsnede gebruikt).

4. Bevestig nu ook lijm op de uitstekende spijkerpunt en op de hamerkop. Prik de halve stuiterbal op de spijker. Doe dit heel voorzichtig! Om het uitscheuren van het rubber te voorkomen!! En anders nog beter: boor eerst ook in de stuiterbal voorzichtig een gat van 3 mm doorsnede en 2 cm diep. Daarna gaat het zeker lukken. Tis net zo simpel als het prikken van een (vega)bitterbal of blokje kaas.

 

Weet je dat je nu helemaal los kunt gaan in het ontwerpen van je eigen klopper?

Zoveel soorten stuiterballen als er zijn. Van glitters tot glow in the dark. En van smiley tot planeet aarde.

Van deze klopper is niet vooraf te bepalen bij welke klankschaal deze het beste zal passen. Maar mijn ervaring is dat de klopper uit dit voorbeeld het vaakst past bij schalen van ca 28 tot 30 cm. De trilling en de lage toon zul je met deze klopper bijzonder langdurig en krachtig uit je klankschaal halen.

Hoe kleiner je de hamer en stuiterbal kiest, hoe groter de kans dat de klopper geschikt is voor een kleinere klankschaal.

En ja, deze klopper is echt voor mensen die houden van een tikkeltje eigenzinnig. Het is een klopper van “een apart soort slag”.  Ik bedoel dat niet alleen figuurlijk. Maar ook letterlijk. Want het rubber zal ietwat stuiterend aanslaan. Dat is juist de charme.

En nog een voordeel, deze hoogst exclusieve klopper kost eigenlijk geen bal. Nou ja, niet helemaal. Het kost een stuiterbal.

Maar dan heb je ook stuiterend plezier!

 

Vond je dit een waardevol artikel? Ik heb nog 2 andere supergave “klankschaal-tools” bedacht!

Die jouw klankschaalbehandelingen en concerten kunnen verrijken.

 

Voor beide klankschaaltools geldt: spelenderwijs betere resultaten. :-)

 

Wil je dit zelf ervaren? Binnen enkele dagen introduceer ik een gloednieuwe workshop waarin je volop met deze klankschaaltools kunt werken. Spelen en experimenteren.

Mijn testdeelnemers waren razend enthousiast!


Dankjewel voor het lezen van dit artikel van mij - Iwan Boersma

Je mag hieronder altijd een reactie geven. Dat waardeer ik.

 

Wil je meer lezen? Pak met voordeel het meest verkochte e-book klankschaalmassage!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.