Naga Pedestal, Mustang Schalen & Moonbowls

 

Het Klankschaal Expertise Centrum is exclusief vertegenwoordiger van Himalayan Heart Klankschalen. Deze klankschalen komen uit een verzameling die het resultaat is van een 15 jaar lange zoektocht door Nepal. Vaak te voet naar zelfs de meest afgelegen streken.

Het gaat om kostbare en zeldzame klankschalen. Waaronder de Naga Pedestal (klankschaal op voet), Mustang Schalen en Golden Moon Bowls.

 

Naga Pedestal (klankschaal op voet)

Mustang Schalen

Deze klankschalen komen uit het hoogst gelegen gebied van Nepal dat vanuit de bewoonde wereld alleen bereikbaar is door 10 dagen te lopen. Dit gebied is lange tijd afgesloten geweest voor toerisme. Daardoor vind je hier nog klankschalen die getuigen van het oude vakmanschap.

Gravure binnenkant Mustang Schaal

Golden Moon Bowls

Deze klankschalen zijn aan de binnenkant verfraaid met gravures en afgewerkt met echt bladgoud. Ze worden op een speciale rituele manier vervaardigd.

Doorgaans wordt een klankschaal gemaakt door drie mensen. Maar een Moon Bowl wordt gemaakt met de toegewijde aandacht van slechts 1 persoon.

Hij start eerst een reinigingsritueel; het haar en de nagels worden geknipt. Het lichaam moet schoon zijn voordat wordt begonnen met het maken van een Moon Bowl.

Een Moon Bowl wordt alleen gemaakt als de omstandigheden dat toelaten: alleen met volle maan. Daardoor krijgen deze klankschalen een bijzondere energie mee. Raakt het bewolkt, dan wordt het maken van de Moon Bowl gestopt en moet worden gewacht tot de volgende volle maan.

Himalayan Heart klankschalen zijn klankschalen met een exclusief verhaal. Maar of het verhaal je aanspreekt of niet, het gaat er natuurlijk om of de klank van deze klankschalen je aanspreekt. Vanzelfsprekend ben je welkom om dat te komen ontdekken!